Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ULTRA VITALUX 300W - chameleon

Takže terárko je hotové a včera jsme si dovezli nového chamíka :-)
Posílám fotky terárka, klidně mi hoďte nějaké připomínky.

Rozměry jak jsem psal 65*65*120cm (s tím že je rohové, předek je trošku zkosený, vychází to na asi 400l objemu). Větrání je dole přes síť (celkem 5*80cm) a celý strop (asi 55x55). Je to dostatečné? Na osvětlení mám OSRAM HQI-TS 70W, na UVB Osram Vitalux (počítám s použitím tak 1 - 2h denně), pro výhřev klasická žárovka (reflektorová) 40W. Pod žárovkou 34C (na vzdálenost asi 15cm od ní - nedošáhne na ni zatím), dole u dna 22C, vlhkost se pohybuje s rostlinama kolem 45-55%.

Chamík, sameček, narozený je asi po 17.9, váží asi 8g (opravdu není triviální ho zvážit), a měří tak 7cm. Dovezený přímo od chovatele. Viděl jsem celé hejno, tenhle byl největší a nejakčnější. Stavbou těla se mi zdá v nejspíš pořádku? Možná trošku podvyživený, ale kosti a přilba (krom toho že je na samečka menší) myslím dobře stavěné. Překvapilo mě, že po převozu nevypadal vystresovaně, ale byl skoro hned zvědavý na nové obydlí a prozkoumával ho. Takže se zatím zabydluje... :-)
Rostlinky tam mám zatím naházené, co se kde našlo nejlevněji :-) časem asi stejně budou umělé, až bude velký nebo je bude ničit.

Mimochodem na Vitaluxku reaguje úplně perfektně, na chvíli jsem mu ji včera zapnul a prakticky okamžitě se naklonil jedním bokem směrem k ní a ztmavnul na té straně :-) chvíli se tak slunil a pak odlezl do stínu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny