Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ježek bělobřichý - chov

Dobrý večer,
brzy si budu toto zvířátko pořizovat a chtěla bych se zeptat na několik věcí okolo chovu.
Nejdříve strava - nastudovala jsem si, co všechno je pro ně vhodné, ale zajímala by mě dávka - nechci, aby hladověl a ani ho nechci překrmovat. Aspoň přibližně např. jestli celá kapsička, hrstka granulí, nebo červů apod.
Pak by mě zajímalo, jak je to se zápachem - je hodně výrazný - a s konáním potřeby - koná ji v akvárku spíše na jedno místo nebo jak se mu zachce? A když ho pustím ven, háže bobky moc?
A za třetí bych měla dotaz - občas jedu pryč přes noc, ale opravdu je to např. 1 za dva měsíce - vydrží např. jeden večer sám s tím, že mu dám jídlo např. do dávkovače, nebo ho mu dám přes den do misky, že jej večer najde? Nebo je lepší ho v tom případě vzbudit přes den a nakrmit mimo čas? Nechci ho stresovat.
Poslední dotaz je spíše na okraj - za jak dlouho se vám podařilo ježečka ochočit? Je mi jasné, že každý reaguje jinak, ale jen tak pro představu :-)
Děkuji za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, ježkovi stačí když mu před večerem dáte cca 2 pol. lžíce. Pochoutky jako je třeba maso, o… poslední
Anonim123 26.11.2017 08:47
Anonim123

Dobrý den, ježkovi stačí když mu před večerem dáte cca 2 pol. lžíce. Pochoutky jako je třeba maso, ovoce, kapsičky mu vmíchávejte do granulí a dokud nesní všechno tak mu to nedoplňujte.
Ježek vykonává potřebu kde se mu zachce, ale je možnè ho naučit na písek od činčil. Bobky hází tak 1 za jednu hodinu.
Když ojíždíte na jednu noc tak předtím než odjedete mu stačí doplnit vodu, normální dávku jídla( tam kde ho má normálně) a vičistit box.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru