Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva nádherná - spánek, zazimování nebo jiný problém?

Ahoj,
může toho být více. Doporučuji veterinu nebo zkušeného chovatele a přijít za ním pro radu. V každém případě je třeba uvést teploty v jakých se želva pohybuje, denní režim - svícení a četnost krmení apod.

Akva budeš mít vpořádku, 100x40 je minimální základ pro trachemysku, do budoucna určitě ale nepouštět po bytě navolno, spíše udělat v akva souš. Za pár korun kup sklo a silikon a udělej to :D plazy nejsou schopni se zahřát samy a zem je nejstudenější místo v bytě s největší pravděpodobností průvanu (zápal plic) a taky množstvím bakterií, které můžou hodně věcí způsobit. Plavání ze strany na stranu není ze zvyku z venčení (to si želva vynucuje pouze v době kladení a nemožnosti kladení v akva), ale dělá to 90% želv co si doma zvyknou a žebraj krmení, nebo se tak alespoň baví. Želvy se nezdají, ale jsou společenský (když vyměním moje mezi sebou, první se jdou podívat na nově příchozí).

Asi jsem ti nenapsal přesně co jsi chtěl, ale dokud nejsou podmínky chovu detailně rozebrány včetně denního režimu, teplot, způsobu krmení a pestrosti stravy, umístění v rámci průvanu, dveří, oken, dokonce někdy i místnosti, nejde přesně odpovědět. K tomu velmi pomáhají fotografie jak příbytku, tak daný želvy včetně hlavy, kloaky, končetin, krunýře zhora, zdola... Taktéž UVA/UVB může být někdy důležité a když už je koupené tak taky jeho střídání apod (životnost do jednoho roku). V prvním řádku je asi to nejpodstatnější a v posledním odstavci důležité věci k určení problému a jestli vůbec problém je :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny