Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva nádherná - spánek, zazimování nebo jiný problém?

Ahoj. Tobě děkuju nejvíce 4erw4 :)

Teplota: v želváriu se pohybuje okolo 25 stupňů. V samotné ložnici, kde je umístěno, může být i 20 stupňů.

Strava: maso ji dávám do lavorku po jednom kousku..dále jsem zapoměl v úvodním textu na nítěnky. Jinak ji krmím v akváriu, potravu dávám po troškách tak, aby měla čas vše sníst. Nedávám ji tolik potravy aby byla přežraná. Dále dostává jak jsem psal: granule ve vitamínech, sušené ráčky, banán, hrozno, listy z hlávkového salátů. Krmím ji 3-4x týdně. Dám ji třeba několik ráčků a k tomu trošku granulí apod. Tady možná bude chyba, že ji nedávám veškerou potravu na jednom místě, ale to ji vůbec nebrání k její tak velké chuti : )))

Umístění: želvárko se nachází na komodě. Na proti čelní strany želvária se nachází dveřní otvor, vzdálenost mezi nimi je 2m. Od pravého boku je asi 70cm okno - okno otvírám jen na větračku a ne na moc dlouho, aby ji nebylo zima a neprochladla(přece jen větrat je třeba). Na levé straně je postel. Želvárko se nachází ve výšce 150cm takže když procházím kolem neměl bych pro ní být jako obr nad trpaslíkem.

Pouštění: buď dopoledne a nebo odpoledne do večera. Jak jsem psal výše, v poslední době jsem jí nechával i přes noc. Tak i tak má zvyku se schovat pod přehoz od postele, zalézt si pod polštářek, který leží taky na zemi. To nedělávala.

Vzhled: nevypadá nemocná. Na všech částech těla není patrna žádná známka zranění, nemocí atd.

Osvětlení: použita je 60W žárovka UVA. Svícení probíhá povětšinou odpoledne až večer. Záleží, kdy ji mám puštěnou.

Díky:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny