Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porost na Klapavce pižmové

Zdravím.
Klapavku doma mám adultního samce pravděpodobně z importu, v tom Vám moc neporadím. Taky sbírám zkušenosti.
Jenk mraženému mixu pro želvy, doma ho mám a mohje to není, jen to defakto kalí vodu a je to dost najemno.
K topítku, je třeba odzkoušet stupnici, zda sedí s teplotou, já mám 50w tuším v plastovém krytu, kontroluju jestli se nezblázní termostat jinač je vpohodě. Ono je vcelku jedno jak výkoné máte topítko, termostat to sepne, jen ty stupnice u levnějších nesedí přesně. Je nižší watáž je důležitější spíš z důvodu poruchy termostatu, kdy by opravdu mohla vzniknpout želví polívka. Myslím si, že kvalitní topítko podle objemu nádrže s termostatem se dá sehnat. Plastový kryt stojí ár korun a chrání topítko před rozbitím.
K živému krmivu, dá se sehnat na fauna trzích, respektive na aquaburze na černé louce jednou měsíčně. Bývá pravidejně, občas jsou výpadky, ale bývá. Živé patentky seženete balené v globusu, zoopanda. www.macenauer.eu . Doporučuju pro jistotu zavolat předem.
S tím světlem to nechám na zkušenějších, ale osobně svítím slaběji. Zdá se mi poměrně světloplachá a den tráví v úkrytu, pokud ovšem nemá hlad. V noci ovšem chodí. Světlo mám tlumenější, víceméně abych zachoval fotoperiodu dne. Ale pokud dělám něco špatně, nechám si poradit.
Co se týče nového akvárka. Nevím, ale mě kytky vždycky zlikvidovala. navíc má celkem malý sloupec vody a rybám se to nemusí líbit, takže max nějaké menší, ale nevím jak budou snášet želvu a či je přes noc nebude likvidovat, až přijde na to, že to chutná.
To: Crocodylus a Klapavkář
Ted mě nekamenujte, mám i nějaké rybky a pokud mě mysl nešálí, tak voda se okyseluje buď ropouštěním CO2 ve vodě nebo organyckými zbytky. Stabilita pH závisí i tuším na uhličitanové tvrdosti. Pokud jsou v akva živé rostliny anízká UT, tak k ránu před svícením může jít pH opravdu dost dolů díky CO2. Čeření hladiny filtrem míchá vodu ze vzduchem (nebo použití vzduchovadla) a přebytečné co2 z vody vyprchává, proto vzduchování či nadměrné čeření hladiny je nevhodné při aplikaci CO2 pro rostliny. No a filtrace, nevím jak ta by měla okyselovat, chemii už nějaký pátek nemám, ale buď se dá zařadit mechanické médium, které nitrifikační bakterie osidlují méně a vyloženě filtruje mechanické části, nebo dokupy s biologickou, která díky bakterijím likviduje myslím že škodlivý NH3 na škodlivý NO2 a pak na (pokud jej není moc) bezpečný NO3, pro ryby je to životně důležité, nevím jak na to reagují želvy. Mslím, že pokud je problém s kyselostí vody, může se v rozumné míře dle měření a tabulek použít jedlá soda, nebo kondicioner želvík, který díky uhličitanům zvyuje přechodnou tvrdost vody, zvýší i pH a stabilizuje ho. Doufám, že si to pamatuju dobře a nešířím bludy. Kdyžtak mě opravte.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny