Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Studium zoologie UK/JČU

Zdravím,
nevím zda mi téma nebude smazáno, ale vzhledem k různým tématům v sekci pokec, doufám, že ne.
Zajímalo by mě, zda tu máte všichni teraristiku jen jako koníček, nebo jste někteří studovali zoologii na VŠ. Jde mi o tohle. Jsem ve třeťáku na bakaláři a nyní se rozhoduji, kam dál. Mám obor biologie, bakalářka v oblasti hmyzu - vážky. Zatím studuji v Plzni, ale nemůžu zde pokračovat, protože jsem na odborné biologii na FPE a na magistra je zde jen dvouoborové studium zaměřené na vyučování. A vím jistě, že bych ráda studovala buďto zoologii nebo ekologii. Jenže se nemohu rozhodnout, zda jít do Prahy na UK nebo do Budějovic na Jihočeskou. Vzdálenost u mě nic neřeší, protože bydlím přesně uprostřed, 125km do obou měst, takže to bude buďto kolej, nebo při dobrém rozvrhu dojíždění. Myslím si ale, že v Praze mě studium vyjde mnohem dráž. A podávat si přihlášky na obě fakulty, to by bylo asi moc, protože už takhle nevím na jaké zaměření půjdu (bezobratlí, obratlovci, entomologie,...)
Ráda bych se zeptala, jestli máte s fakultami zkušenosti, jaká je kvalitnější, jaká náročnější, co by jste volili vy. A taky by mě zajímali případné zkušenosti s pohovorem o přijetí. V budějkách je pokud vím navíc nějaký rozhovor nebo představené své bakalářky v angličtině, to mě trošku děsí i když anglicky mluvím myslím slušně. Spoustu mých spolužáků ale jde raději do Prahy, protože se tohodle bojí..
Za všechny zkušenosti nebo připomínky budu ráda.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chtěla bych se ještě zeptat. Kde je k nalezení seznam nabízeních diplomek konkrétně na katedře zoolo…
Terkams 27.11.2012 19:08
Terkams
koukala jsi sem? zoologie
JaBula 27.11.2012 22:24
JaBula
Pardon. Já jsem nenapsala kde, myslela jsem na JČU. Seznamy na Karlově jsem už objevila, díky :)
Terkams 27.11.2012 22:54
Terkams
Zdarec, jediné co jsem objevil ze zoologie je tohle nabidka-diplomek.htm, neboj se a zkus napsat ved…
Jiras 28.11.2012 17:20
Jiras
Takže jsem se odhodlala napsat pánovi, co na jču dělá obojživelníky a plazi a dostala jsem se nějaký… poslední
Terkams 18.01.2013 18:42
Terkams

Chtěla bych se ještě zeptat. Kde je k nalezení seznam nabízeních diplomek konkrétně na katedře zoologie? Nebo to tam funguje tak, že si téma vymyslím sama? Procházela jsem stránky a našla jsem témata zadaná a témata už vypracovaná, ale nabízená jsem na stránkách této katedry nikde nenalezla.

Takže jsem se odhodlala napsat pánovi, co na jču dělá obojživelníky a plazi a dostala jsem se nějakým záhadným způsobem až k doc.Boukalovi na ENTú, který mi nabídl diplomku na vážkách, což mě tedy extrémně nadchlo :) Navíc k tomu budu moci bez problémů studovat Zoologii se zaměřením Ekologie živočichů. Pan Boukal vypadal hodně vstřícně a bylo vidět, že by rád přijmul někoho, kdo je do vážek zapálenej.
Jen bych se chtěla zeptat ještě ohledně přijímaček. Vím už, jak probíhá angličtina, dostaneš text, nějaký řekněme článek z novin/reportáž a máš jí dle vlastního uvážení doplnit, a pak je tam pár otázek na porozumění textu. Což mi přijde docela dobré. Další je ústní pohovor. A teď jsem se dočetla, že by jsi si ještě měl vybrat tři okruhy podle toho kam jdeš (např. zoologie bezobrtatlých, zoologie obratlovců, ekologie, etologie...) zajímalo by mě, jak těžké jsou tyto testy. Pokud odstátnicuji z obratlovců a bezobratlých bude to stačit? Nebo jak moc složité jsou? Pokud jste někdo v posledních pár letech dělal. A zda jsou někde třeba k sehnání nějaké vzory, co jsem se koukala na stránky, tak jsem našla jenom vzory na přijímačky na bakaláře.
Za každou radu díky .)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru