Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán ochočování

Ahoj všichni,
přečetla jsem si dost z této poradny a doufám,že při ochočování postupuji správně. Jen mám teď dotaz - mám leguána cca 7 měsíčního a při ochočování samozřejmě po mě švihá a snaží se kousat. Necháváte je ať si švihnou popř. zakousnou se do Vašeho prstu? Zkusila jsem to, aby věděl že i když mě rafne tak je mu to na nic, ale je to dobře ho nechat?
Díky za odpovědi. Hanako

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ten můj pepan se nachá hladit třeba pul hodky a když za ním dojdu o dvě hodiny později tak na sebe n…
Mařena 21.11.2012 11:15
Mařena
Právě - kdysi ( před 20 lety) jsem 2 měla a to byla doba, kdy se krmili občas hmyzem a myšatama a ni…
Hanako3 21.11.2012 12:59
Hanako3
Jj, já je měla v té době taky- 8 zvířat, přístup ke všem stejný. No a co se týče povahy, tak tam v p… poslední
Aurifer 21.11.2012 14:31
Aurifer

Ten můj pepan se nachá hladit třeba pul hodky a když za ním dojdu o dvě hodiny později tak na sebe nenechá ani sáhnout, je to tak že to nejsou zvířata na mazlení, ale na pozorování jak se chovají.Chce to fakt trpělivost a nic nedělet proti jeho vůli, jak se začne brátit tak se raději stáhni a nech ho uklidnit a tak pořád dokola než si zvikne.Ale jak říkám jsou to mršky náladové.:-D

Právě - kdysi ( před 20 lety) jsem 2 měla a to byla doba, kdy se krmili občas hmyzem a myšatama a nikde nebylo, že by se dali socializovat. Takže klasika -vyrostli z nich prevíti na které se muselo jen s rukavicema. Teď jsem si pořídila mrně a u toho bych nechtěla udělat žádnou chybu. Díky za rady.

Jj, já je měla v té době taky- 8 zvířat, přístup ke všem stejný. No a co se týče povahy, tak tam v podstatě byly 3 skupiny zvířat: taky jsem měla prevíta, co si prostě nezvykl. Zrovna naschvál ten, co s nim bylo potřeba více manipulovat, protože měl největší zdravotní následky po importu. Ale zase pak taky vytvořil s 1 samicí rozmnožující se pár. Pak byli většinoví, co si časem nechali sice leccos líbit i se vyndat a podrbat, žrali z ruky atd- když měli náladu. Když neměli, tak mě klidně rafli. No a krotká ve smyslu přítulná byla z těch 8mi akorát 2 zvířata, oba samci.
No a co mám teďka různé černé leguány, tak je to to samé- někteří jsou pořád bojínci, jiní mně tolerují ve smyslu že neutíkahjí do úkrytu když se objevím a jiní mi klidně vylezou na ruku a nechají se nosit. A nejnápadnější je to u odchovových mláďat, některá jsou při stejném přístupu vysloveně až drzá, jiná pořád rezervovaná až plachá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru