Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium pro python regius

Zdravím,

mám samce krajty královské, starý je cca 3 roky, v teráriu o rozměrech 100x50x50 s výhřevnou žárovkou, pod kterou je těch 35 stupňů, na nejchladnějším místě je kolem 25 stupňů. Můj problém tkví v jeho příjmu potravy.

Koncem září začal znovu pijímat potkany, krmím ho cca jednou za dva tři týdny. Jenže problém je v tom, že když mu potkana předhodím, musím jej dát co nejblíže k němu a i tak krajta o něj moc nejeví zájem, ale napjatě u něj vyčkává, zírá na potkana, ale vyjíždí po všem, co se pohne i mimo terárium, jen ne se zakousnout do potkana. Krmení mu dávám v podvečer, ale nejčastěji si ho veme až v noci, ale stalo se mi, že si nevzal potkana ani přes noc, ale stále u něj "hlídkoval". Na burze jsem od jednoho chovatele dostala radu, že bych ho měla dát do menšího terária, že je pro něj velké a že bych ho měla dát do menšího, že by se jeho příjem potravy měl zlepšit. Napadlo mě, že bych jeho terárium rozdělila na dvě půlky příčkou, jeho půlka by měla rozměry 60-80x50x50(DxSxV), ale nevím, jak s tou délkou, kolik ji ustanovit. Pomohlo by to tedy nebo mám hledat příčinu jinde?

Děkuji za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zdravím, teplota 32C vyhřev 40-45c okolni min 26c idealni tera je 60x40 d x s s tím krmenim dejte ma… poslední
ball.python.regius 29.12.2012 18:32
ball.python.regius

zdravím, teplota 32C vyhřev 40-45c okolni min 26c idealni tera je 60x40 d x s
s tím krmenim dejte mastomyš,myš,křečky, u piskomilu se musi hlidat at nenapada reginu
jinak že nelovi skontrolujte nočni teplotou min 24c jinak od zaři se běžne paři tak stačí pokles nočni teploty a nejeví o potravu zajem a nebo skratka vynechal a nechce žrat muže to trvat i 5měsicu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru