Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malé morčátko-jak se o něj postarat?

Děkuji mnohokrát za odpověď. Ta diskuze, co zde proběhla, mi už asi zůstane :-) Ale žádného takového chudáka doma nemám. To morčátko jsem si kupovala s tím, že je hodně malinké, to jsem věděla, jak hodně jsem už bohužel nevěděla a slečna evidentně také ne, zeptám se přímo majitele. Nikdy jsem morčata nechovala ani jsem neměla v plánu nějaké kupovat. Ale tohle mě upoutalo na první pohled, nevím proč, třeba osud.

Zrovna mě mrně vzbudilo, protože začalo kňourat. Napadlo mě se sem mrknout jestli někdo nepřispěl. Naštěstí ano.

Doma jsem našla tatra mléko plnotučné, zahuštěné, neslazené, takové to malé mlíčko používané do kávy, snad nevadí, že jsem použila tohle, nevím přesně, jaké jste myslela. Smíchala jsem to dle návodu s převařenou vodou a žloutkem, tvaroh bohužel doma nemáme, snad tohle do rána, než pro něj vlítnu bude stačit. Každopádně prcek začal docela sosat a teď už nekňourá. Vypil přes 1 ml, kolik by toho měl vypít zhruba? Pak už nechtělo, ale v klícce štrachalo v misce na žrádlo. Raději mu budu dávat každé dvě hodiny,tak jsem zvyklá z dokrmování ptáčat, je docela čilé, doufám, že se mi podaří ho "vykrmit". Jsem teď pořád doma, takže udělám co budu moct.

Také jsem ho znovu zvážila. Má teď 73,6g, takže má něco málo navíc oproti odpoledne, kdy mělo rovných 70g, snad je to dobré znamení.

Dokrmovala jsem už spoustu různých zvířat, většinou převážně ptáky a to jak venkovní neopeřené nalezence, co mi občas někdo donese po papoušky. Tak snad zvládnu i savce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny