Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektricke rosici zarizeni

Dobry den
Potreboval bych doma vytvorit elektricke rosici zarizeni.Nejde mi o zadne centralni roseni.Jen vymyslet,misto jedne 10L bandasky,ktera se musi porad pumpickou dofukovat tlakovou bandu s el.kmpresurkem o objenu cca 50L.Nemate nekdo neco podobneho doma?Zverejneny navod,,Jak na to,, bych moc ocenil.:-)
Dekuji Lubos Melen

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, chtěl bych si vyrobit něco podobného jako Melda jen v menším provedení....chystám se použít…
blevil 24.09.2013 17:48
blevil
Ahoj nápady jak to vytvořit??.Jasně ála pan Melda ;-)-jenoduché-poměrně laciné-doufám bezproblémové.…
Petrš 24.09.2013 18:20
Petrš
Alá Melda jsem měl na mysli, ale původní Meldův záměr tzn. nádoba s vodou v rohu místnosti a od toho… poslední
blevil 24.09.2013 20:14
blevil

Zdravím, chtěl bych si vyrobit něco podobného jako Melda jen v menším provedení....chystám se použít 20L kanystr a nějaké čerpadlo do vysavače/kávovaru, plus koncovou hadici s nástavcem a tryskou z tlakového postřikovače....řeším adekvátní výkon čerpadla, tlakové nádoby od postřikovaču jsou tuším max do 3Bar tzn. čerpadlo s tlakem 2,5Baru by mělo stačit že? Pak řeším průtok vody trysky??? Respektive jaký průtok musí mít čerpadlo aby to jen nekapalo, ale abych zas nespláchl zvířata kýblem vody...odhaduju to tak na průtok 0,15-0,3L/Min??? A pak už jen vymyslet jak zapínat a vypínat čerpadlo mezi jednotlivý terárka...Otevřu terárko>zapnu rosení>porosím>vypnu rosení>zavřu terárko>otevřu další terárko>zapnu rosení.....nějaký spínač na rukojeti trysky nejspíš :?::-| Nějaký nápady jak to vše vytvořit?? Díky

Ahoj nápady jak to vytvořit??.Jasně ála pan Melda ;-)-jenoduché-poměrně laciné-doufám bezproblémové.No ale musíš mít přístup k vodě z řádu řádně nasponkovat hadici at tě to nespláchne i s chovanci.Jináč pokud chceš laborovat s auto rosením či poloauto(ruční)dám tě odkaz na čerp.+komplety pro technické parametry.www.btd24.de.(v nedávné době se mě po...l tak jsem to rozhodil a Němci do toho používají dost tyto čerpadla).http://www.topnatelesa.esm.cz/?p=productsList&iCat egory=80&page=2.

Alá Melda jsem měl na mysli, ale původní Meldův záměr tzn. nádoba s vodou v rohu místnosti a od toho jen hadici cca (5m) s nástavcem a tryskou z běžného tlakového postřikovače, s kterým obejdu všechny terárka (i s tím zalívám kytky v terárkách)....nejedná se mi o automatické rosení v terárkách, to mám zavedené a tak nějak fungující avšak každý chovanec má jiné nároky (rosit dvakrát denně, jiný obden....) a než dělat několik samostatných okruhů pro různé chovace raději bych toto "eletrické ale ruční" rosení....mám vybrané toto čerpadlo má tlak 2,5Bar a průtok 0,2L/min jen si nejsem jist zda to bude stačit (jak jsem psal tlakové nádoby od postřikovaču jsou do 3Bar, a průtok té jedné trysky odhaduju na 0,15-0,3L/min tzn...parametry by se měly shodovat, ale jestli to v praxi bude fungovat správně nevím, čerpadlo musí natlakovat cca 5m hadice a rosit né kapat :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru