Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem testudo horsfieldi-želva čtyřprstá

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou v chovu želvy čtyřprsté.Kamarádka našla želvičku na poli,nezvládali se o ní její děti starat,tak jsem se ji ujala já.Myslím že je to želva čtyřprstá, krunýř 11cm,zřejmě samec.Vypadá zdravě,není zazimovaná a já už se jí nyní bojím zazimovat s ohledem na to, že nevím v jak dobré kondici je a zda už není pozdě.Zatím jí mám v akvariu než pořídím vhodné terárko, snížila jsem ji teplotu-cca 20-25st, připadá mi že hodně odpočívá.Denně jí dávám čerstvou vodu,salát,jí ale spíš ob den,je to tak správně.? Chtěla bych s ní zajít k veterináři,ale ostatní mi to vymlouvají,když jí nic není..
Předem vám moc děkuji za odpovědi..
S pozdravem a , M.Kohoutová.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Salát ne, tedy ne hlávkový. Pekingské zelí, když salát, tak římský. A hlavně seno. To je základ. Kup…
Y Draig Goch 04.12.2012 14:37
Y Draig Goch
Doporučení veterináři: http://www.svet-zelv.cz/index.php/obecne-informace -chov-zelv/38-obecne-infor…
Petr60zelv 04.12.2012 17:57
Petr60zelv
Horsfieldky jsem několik let choval. Je dobré je zimovat. Chtělo by to dobře odhadnout zdravotní sta…
BlackFlame 04.12.2012 19:47
BlackFlame
nastudujte http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potreby-zelv---.h tml a pak Zakladni-potrava.html když t… poslední
lupus 04.12.2012 21:13
lupus

Salát ne, tedy ne hlávkový. Pekingské zelí, když salát, tak římský. A hlavně seno. To je základ. Kupte v lékárně Plastin nebo Nutrimix pro nosnice nebo nějaký vitamínovo-minerální přípravek pro plazy s vyšší spotřebou vápníku nebo dejte želvě do terária sépiovku.
Co se týče toho veta, opravdu jedině kdyby to byl profík přes plazy.
Tyhle stránky jsou super: Jak-a-cim-krmit.html Odkaz je přímo na krmení, najdete tam ale spoustu užitečných informací od opravdu dobrého chovatele.
Jak dlouho měly kamarádčiny děti želvu v péči? Vzhledem k tomu, že není jisté ani jak byla živená než ji našli, bylo by nejlepší věnovat jí maximální péči a pozornost.

Horsfieldky jsem několik let choval. Je dobré je zimovat. Chtělo by to dobře odhadnout zdravotní stav zvířete a rozhodnout se podle situace. K tomuhle by to chtělo vyjádření zkušenějšího želvaře než jsem já (po poskytnutí výstupu z veterinární prohlídky veterinářem, který tomu rozumí).

K chovu a výživě se mi to nechce vypisovat. Doporučené stránky jsou ale fajn. Osobně mám hodně rád tyhle: www.euzelva.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru