Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem testudo horsfieldi-želva čtyřprstá

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou v chovu želvy čtyřprsté.Kamarádka našla želvičku na poli,nezvládali se o ní její děti starat,tak jsem se ji ujala já.Myslím že je to želva čtyřprstá, krunýř 11cm,zřejmě samec.Vypadá zdravě,není zazimovaná a já už se jí nyní bojím zazimovat s ohledem na to, že nevím v jak dobré kondici je a zda už není pozdě.Zatím jí mám v akvariu než pořídím vhodné terárko, snížila jsem ji teplotu-cca 20-25st, připadá mi že hodně odpočívá.Denně jí dávám čerstvou vodu,salát,jí ale spíš ob den,je to tak správně.? Chtěla bych s ní zajít k veterináři,ale ostatní mi to vymlouvají,když jí nic není..
Předem vám moc děkuji za odpovědi..
S pozdravem a , M.Kohoutová.

Předmět Autor Datum
Zelvam nerozumim, jen co si z hlavy pamatuju nejake ty stranky: http://www.euzelva.cz/clanky/testud… nový
lucifer 04.12.2012 14:20
lucifer
Salát ne, tedy ne hlávkový. Pekingské zelí, když salát, tak římský. A hlavně seno. To je základ. Kup… nový
Y Draig Goch 04.12.2012 14:37
Y Draig Goch
Doporučení veterináři: http://www.svet-zelv.cz/index.php/obecne-informace -chov-zelv/38-obecne-infor… nový
Petr60zelv 04.12.2012 17:57
Petr60zelv
Horsfieldky jsem několik let choval. Je dobré je zimovat. Chtělo by to dobře odhadnout zdravotní sta… nový
BlackFlame 04.12.2012 19:47
BlackFlame
nastudujte http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potreby-zelv---.h tml a pak Zakladni-potrava.html když t… poslední
lupus 04.12.2012 21:13
lupus

Zelvam nerozumim, jen co si z hlavy pamatuju nejake ty stranky:

http://www.euzelva.cz/clanky/testudo-horsfieldi-ze lva-ctyrprsta-stepni-chov.html

- snad neco z toho pomuze, co se vhodnych podminek, krmeni atd. tyce. Pokud vypada byt zdrava tak bych taky veterinare neresil, neodbornik na plazy vic ublizi nez pomuze. Vic poradi nekdo ze zdejsich guru, az prestanou resit tak zasadni veci jako kdo si u koho co zamluvil a neprevzal... [http://www.mageo.cz/home/LUCIFER/mageo-ja-blbec.gi f]

Salát ne, tedy ne hlávkový. Pekingské zelí, když salát, tak římský. A hlavně seno. To je základ. Kupte v lékárně Plastin nebo Nutrimix pro nosnice nebo nějaký vitamínovo-minerální přípravek pro plazy s vyšší spotřebou vápníku nebo dejte želvě do terária sépiovku.
Co se týče toho veta, opravdu jedině kdyby to byl profík přes plazy.
Tyhle stránky jsou super: Jak-a-cim-krmit.html Odkaz je přímo na krmení, najdete tam ale spoustu užitečných informací od opravdu dobrého chovatele.
Jak dlouho měly kamarádčiny děti želvu v péči? Vzhledem k tomu, že není jisté ani jak byla živená než ji našli, bylo by nejlepší věnovat jí maximální péči a pozornost.

Horsfieldky jsem několik let choval. Je dobré je zimovat. Chtělo by to dobře odhadnout zdravotní stav zvířete a rozhodnout se podle situace. K tomuhle by to chtělo vyjádření zkušenějšího želvaře než jsem já (po poskytnutí výstupu z veterinární prohlídky veterinářem, který tomu rozumí).

K chovu a výživě se mi to nechce vypisovat. Doporučené stránky jsou ale fajn. Osobně mám hodně rád tyhle: www.euzelva.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru