Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vydrží leguán doma pár dní sám?

jen mě překvapuje,že tuto informaci nikde nikdo jiný nepublikuje...
tak já se s touto ifnormací (že se leguáni v dobrých podmínkách dožívají 20 i více let, zaznamenaný "rekord" mexiko 32let/samec) setkal poprvé v roce 98. Gábriš se o tom zmiňoval už v r.1996 ve svým seriálu v AT. To, že o tom ty nevíš ještě neznamená, že to nikde nikdo nepublikuje.
I vousatky se mohou podle mě dožít dvacítky (znal jsem -a nejen já tady- dva patnáctiletý kousky, RIP), jenže to by je lidi nesměli mořit ve skleněných peklech s obyčejnejma žárovkama ;-).

ad krmení obden - pro psychicky i fyzicky zdravé zvíře je podle mě nutné krmit denně, už jen to, že ty zvířata chováme většinou v malých krabičkách (tj. terárka s rozměry okolo 200cmx200xmx250cm apod.)je pro ně dost deprimující a ještě jim sebrat to jediný světlý místečko v tom celým dni -žrádlo- tak to už bych je raději nechoval, na to bych se nemohl koukat. Pak jsou to vyblitý hnědáci s unuděným kukučem a je jedno jestli jim je 5 nebo 20. Nebrat útočně, jen mám prostě takovej názor. Jinak v nějaké bichli (teď si na ni nevzpomenu, ale byl to pravděpodobně BSAVA Manual nebo bichle od Hatfielda) dokládá kompletní délku trávení krmné dávky u l. zeleného asi 5-6 dní, pamatuju si že se mi to zdálo strašně dlouho, takže z hlediska zdravotního bych to jako problém asi taky neviděl. Nicméně se v tom z biol. hlediska až zas tak dobře neorientuju, abych mohl cokoliv tvrdit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny