Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vydrží leguán doma pár dní sám?

ad krmení obden - pro psychicky i fyzicky zdravé zvíře je podle mě nutné krmit denně, už jen to, že ty zvířata chováme většinou v malých krabičkách (tj. terárka s rozměry okolo 200cmx200xmx250cm apod.)je pro ně dost deprimující a ještě jim sebrat to jediný světlý místečko v tom celým dni -žrádlo- tak to už bych je raději nechoval, na to bych se nemohl koukat.
jenže v tom sis odpověděl sám...ano Tvůj názor je ten, že ta zvířata potřebují denně žrát. A ten názor je pro Tvůj vlastní pocit, ne pro tu vlastní potřebu zvířat. Ono totiž hodně věcí člověk dělá pro svůj pocit, než pro to, že by to ta zvířata skutečně potřebovala.

já leguány krmila obden a žádní znudění hnědáci to teda nebyli. Ani moji současní černí leguáni nežerou denně (až na čerstvé importy, mláďata, samice ve snůškách nebo jinak indisponovaná zvířata) a přesto to nejsou znuděná nevybarvená zvířata ve špatném stavu. Já prostě zvířatům dávám to co potřebují, ale nedávám jim nadstavby kvůli nějakému vlastnímu pocitu.

s vousatkama, ébéčkama atd jednoznačně souhlas- u ébéček se taky většinou uvádí, že žijí do 10let a já mám skupinu, které je 16 a ještě pořád se množí. letos jsem od nich nějaká vejce ze zvědavosti inkubovala, jestli jsou ještě životaschopná a vylíhla se z nich uplně normální mláďata.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny