Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem wágleráci-proč padají?

Zdravím Vás,

@ raddei-nehádžte tak rýchlo flintu do žita!-jak už spomenul Radar vyššie,sú to jedny z najkrajších hadov vobec a pre mna osobne je to TOP,takže si myslím,že je škoda to tak rýchlo vzdat ...

Aj ked nemám žiadnu praktickú skúsenost s týmto rodom,tak si dovolím zareagovat.V poslednej dobe som toho prečítal o ich chove naozaj dost.
Jediný podstatný problém vidím v získaní zdravých jedincov a to sa dá obíst najjednoduchšie zakúpením mládat od T.Jaekela (viz.Radar vyššie),kúpou v zajatí dlhodobo prosperujúcich importov(stabilizovaných),alebo úplne ideálne získat mládatá z europskeho odchovu,čo je celkom zložité,ale pri troche trpezlivosti nie nemožné...Ale samozrejme existujú aj čerstvé importy,kt.sú vo velmi dobrej forme.

Takže,pokial sa človek dostane k zdravím jedincom a dodržuje správne zásady chovu,tak sa jedná o prosperujúce hady.
Teraz to know-how chovu:

pri porovnávaní chov.podmienok od roznych ludí sa mi ako ideálne javí presne to,čo popisuje M.Lutz na Venomlande:
http://www.venomland.net/t797-general-care-require ments
Pozorne čítajte,čo tam Mario píše.
Ich napájanie može byt časovo velmi náročné a to hlavne,ked sa bavíme o druhu wagleri,kt.tej vody potrebujú naozaj viac než druh subannulatus (písomné zdelenie T.Jaekel).

Ako som už spomenul,žiadnu praktickú skúsenost s nimi nemám a možno tu o pár rokov napíšem niečo iné,ale trochu ste ma Raddei vyprovokoval k mojej reakcii tým,ako ste to s nimi rýchlo zabalil,čo je myslím si škoda,uvažujte o tom ... ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny