Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem wágleráci-proč padají?

Co se týče substrátu souhlasim, chovám zvířata v přirozeně zařízených ubikacích a substrát a vybavení ubikace stabilizuje mikroklima. Naopak se mi neosvědčily hygienické karantény. Hodně čerstvě odchycených zvířat v nich brzy chcípe na stres, ale v biotopně zařízené ubikaci se naopak velice rychle vspamatují a rozfungujou. Co se týče změn teploty, tak tam jde o to, že v přírodě nikdy nedojde k tomu, aby se z minuty na minutu změnila teplota o několik °C. Kdežto v místností stačí, když otevřeš dveře nebo okno. A biotop tropického nížinného deštného lesa je zrovna jeden z nejstabilnějších biotopů vůbec, ono citliví jsou vůči náhlým změnám zdaleka nejen wágleráci, ale celá řada druhů ze stejného biotopu.

Ohledně té zranitelnosti -zkus si jednou vzít wágleráka do ruky a uvidíš sám, uplně stačí ho blbě zvednout. Oni za normálních okolností asi nepadaj, držej se chápavým ocasem a když třeba fouká, tak se někam zašijou. Každej, kdo zažil v přírodě trošku řádění živlů (tornádo, cyklon atd) ví, že v té době ze zvířat neuvidíš ani živáčka, dokonce i ti blbí šneci si někam zalezou.

Ale co mně je do toho, každý ať si chová podle svého, jen je mi líto těch zvířat v rukou experimentátorů...
Já chovám podle toho, co vím o tom jak ta zvířata žijou v kombinaci+ co se mi osvědčilo a vím že to funguje. A jak vidno to funguje, páč mi ta údajně nechovatelná zvířata držej a řada z nich se mi i množí. takže mám u řady druhů prvenství v odchovech v lidské péči. Jsem ochotná se o zkušenosti podělit, jsou to zkušenosti z praxe chovu dotyčného druhu a né nějaké dohady někoho, kdo si o tom někde něco přečet, ale to zvíře v životě neměl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny