Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vícedruhové terárium

Ahoj ;-)
Napadlo mě spojení čolků a listovnice - 2/3 zalít vodou, zbytek ostrůvek s kytkama a větve přes celé horní patro. V opačném rohu, než bude voda bych dala externí lampičku pro teplejší místo pro listovnici/e. Je to ale jen nápad a s danými druhy nemám zkušenosti, takže prosím o vaše názory. Moc děkuji

Předmět Autor Datum
Jedna rada: vícedruhové terárium začni vymýšlet až v době, kdy budeš mít dostatečné zkušenosti s dru…
Aurifer 26.12.2012 11:48
Aurifer
Myslela jsem na čolka ohňobřichého nebo východního a listovnici červenookou...
Nessy 26.12.2012 14:09
Nessy
hm, kdyby sis jenom dohledala podmínky, které tyto druhy obojživelníků potřebují, tak bys snad sama…
Aurifer 26.12.2012 14:30
Aurifer
Jenom jsem si je dohledala. O listovnici jsem si přečetla, že se krmí cvrčky, a čolci žerou žížaly,…
Nessy 26.12.2012 15:18
Nessy
Je to lahke jak prdiet vo vani :-) Zrejme preto ma tolko ludi x druhov zvierat v jednom terarku. Hla…
danio007 26.12.2012 15:37
danio007
ty hlavo, četla sis, co jsem ti psala výše? tahle zvířata jsou naprosto nekompaktibilní. žáby se nec…
Aurifer 26.12.2012 15:44
Aurifer
:-DAurifer jen klíd.Pokusím se já vysvětlit po lopatě=žába pokud čuchne k čolkovy BRZO HEXNE(ROZDÍLN…
Petrš 26.12.2012 16:07
Petrš
Děkuji za velmi milé odpovědi a velmi milé vysvětlení. Možná se dost lidí, místo aby se ptalo, disku…
Nessy 26.12.2012 16:16
Nessy
V jaký aroganci?::) Ptala jses, jestli můžou bejt spolu...a všichni jsou hrozně arogantní, protože j…
Réza 26.12.2012 16:27
Réza
Koukám, že s arogancí máš taky své zkušenosti... Proto se divím, že za aroganci považuješ to, že ned…
Nessy 26.12.2012 17:36
Nessy
NIkdo tě tu nebičuje. Akortát jsem se ti snažila vysvětlit, proč je pitomost kombinovat 2 druhy s up…
Aurifer 26.12.2012 17:10
Aurifer
Nejdřív jsem si od tebe přečetla, že jsou to nekombinovatelná zvířata. Ale bez pořádného vysvětlení…
Nessy 26.12.2012 17:29
Nessy
Můžete někdo prosím smazat toto téma? Případně mi poradit, jak se ruší celý účet? V profilu jsem tu…
Nessy 26.12.2012 17:37
Nessy
Není třeba házet flintu do žita Aurifer poradí na 100% jen je třeba pozměnit dotaz.Vybrala jsis téma…
Petrš 26.12.2012 17:44
Petrš
Ano, už poradila. Taky že si to takto pořizovat nebudu, proto jsem se zde ptala, jestli to vůbec jde…
Nessy 26.12.2012 18:12
Nessy
Byla to dobře míněná rada od povolaného člověka, který ti ochotně poradil a věnoval ti svůj čas. Ve…
BlackFlame 26.12.2012 18:27
BlackFlame
Je spousta diskuzí, kde i na hloupé otázky odpovídají trpělivě, mile... Ale na otázky laiků tam odp…
Uroboros 26.12.2012 18:36
Uroboros
Takže jen laici odpovídají mile? :)) Vtipné... V teraristice jsem laik, naopak o chovu psů vím třeba…
Nessy 26.12.2012 19:38
Nessy
Bylo to myšleno na tu spoustu diskusí, dříve se koncentrovali zkušenější třeba na ifauně, dnes co se… poslední
Uroboros 26.12.2012 20:21
Uroboros

Jedna rada: vícedruhové terárium začni vymýšlet až v době, kdy budeš mít dostatečné zkušenosti s druhy, co v něm budeš chtít chovat. Protože tahle kombinace by narážela hned na několik zádrhelů. Pokud máš na mysli listovnice rodu Agalychnis, tak ty nechtějí moc velkou vodní nádrž. Návíc jsou poměrně teplomilné, ale lampička to fakt nevyřeší, žáby se nechodí vyhřívat. Co za čolky bys tam chtěla dát? Čolek je celkem široký pojem. další věc je ta, že kombinovat několik druhů obojživelníků se může nevyplatit z hlediska nekompaktibility jejich kožních výměšků.

hm, kdyby sis jenom dohledala podmínky, které tyto druhy obojživelníků potřebují, tak bys snad sama usoudila, že je naprostá pitomost kombinovat žáby z tropů střední Ameriky s asijskýma čolkama pocházejícíma z mírného pásu. To jsou prostě nekombinovatelná zvířata.

Jenom jsem si je dohledala.
O listovnici jsem si přečetla, že se krmí cvrčky, a čolci žerou žížaly, nitěnky, larvy, takže jsem myslela, že by to nemusel být problém, o žrádlo by se neprali. Teplota by taky vyhovovala, když má čolek do 25°C a listovnice 24-28°C, dalo by se to zařídit topením ze strany naproti vodě, tím pádem by byl jeden kout teplejší a druhý chladnější...

ty hlavo, četla sis, co jsem ti psala výše? tahle zvířata jsou naprosto nekompaktibilní. žáby se nechodí vyhřívat a čolkové se nechodí chladit, obojživelníci přijímají teplo volně z prostoru. Čolkům bude při 25°C vedro a dlouho nevydržej. Žabám naopak bude zima a budou špatně trávit, protože tam kde žijí je přez den ve stínu 28-29°C. Pomuni-li to, že čolci chtěj velkou vodní nádrž a Agalychnisky malou a jejich kožní výměšky by si vzájemně vadily, tak jsou to zvířata ze dvou opačných konců světa, tudíž budou mít i naprosto nekompaktibilní mikroflóru..prostě je to totální blbost, je kombinovat.

V jedné ubikaci se dají kombinovat pouze druhy, které mají naprosto stejné nároky na chov (tzn ne na dolní a horní hranici přežití obou druhů :!:), vzájemně si nekonkurují, vzájemně se neruší a nenapadají se. A měly by pocházet ze stejných oblastí výskytu, aby se vzájemně nenakazily nekompaktibilníma mikroorganismama Agalychnisky a Cynopsové z toho nesplňují ani jedno.

V jaký aroganci?::) Ptala jses, jestli můžou bejt spolu...a všichni jsou hrozně arogantní, protože jsi nedostala odpověď, kterou jsi chtěla? Proč prostě nešoupneš žábu do jedný bedny a čolka do druhý? Mě osobě příjde jako naprostej "chovatelskej kýč" cpát do jednoho terárka/akvárka, či jiný ubikace zvířata z úplně odlišnejch kontinentů a biotopů. Nehledě na to, že bys čolka uvařila...co chceš slyšet víc? Když jsis někde načetla, že to jde, tak proč se ptáš tady? Si to udělej po svym, když čolek přežije 25°C a žába 24...přijde ti to jako ideál?

Koukám, že s arogancí máš taky své zkušenosti... Proto se divím, že za aroganci považuješ to, že nedostaneš odpověď, jakou chceš slyšet...
A proč se tu ptám? Vím, byla to chyba. Myslela jsem, že hned první odpověď bude celistvá a dostačující proč ano nebo proč ne. Případně že se pomocí diskuze dobereme nějakého výsledku. Ne, že mé otázky budou vystaveny jako hloupé a zbytečné, "když si stejně budu dělat co chci". To bych se asi neptala (smillík s očima v sloup tu není), ale tak mysli si co chceš, na tom mi fakt nesejde!!!

Nejdřív jsem si od tebe přečetla, že jsou to nekombinovatelná zvířata. Ale bez pořádného vysvětlení proč tomu tak je. Chápu, že pro tebe je má otázka, jako kdybych se tě ptala, kolik je 2+2, jenže mě zas můžeš přirovnat k prvňákovi, kterýmu nestačí říct 4, ale kterýmu to musíš vysvětlit proč tak a proč tak. Pokud na někoho začneš "ty hlavo čteš vůbec", tak pak asi přestane mít chuť se dál učit. Samozřejmě, že zvířata, která k sobě nepasují, si pořizovat nebudu. Jen se příště raději poptám někde jinde, kde mají se začátečníky trpělivost.

Ano, už poradila. Taky že si to takto pořizovat nebudu, proto jsem se zde ptala, jestli to vůbec jde ;-) Jenže místo toho, abych z toho cítila dobře míněnou radu, cítila jsem výsměch o tom, že jsem prostě nevědoucí... Ale budiž - každý se nenarodí jako trpělivý učitel. Už to vím a chodit sem nebudu, to je celé ;-) Je spousta diskuzí, kde i na hloupé otázky odpovídají trpělivě, mile a tak, aby si dotazující mohl udělat celistvou odpověď.

Byla to dobře míněná rada od povolaného člověka, který ti ochotně poradil a věnoval ti svůj čas. Ve svém životě všem takovým lidem říkám "DÍKY". Osobně mám radši přímé jednání a získání informací od povolané osoby (i za cena vyplísnění). Ještě bych rád něco dodal... Budu muset opatrně... Tvůj způsob reakce je velmi typický pro širší část ženské populace této země. Nelíbí se mi to a snižuje to hodnotu každé ženy. Trochu rozumu, hrdosti a s úsměvem poděkovat. Ne se hned nafukovat jako pitomá nána.

Jinak za Aurifer jdu s radou a konzultací sem tam i já. Když potřebuji. A na každý dotaz jsem vždycky dostal odpověď jak se patří. Kolikrát se i téma rozebralo do větší hloubky, pokecalo se... Vždycky jsem se něco dozvěděl. Buď takovým lidem vděčná. Jsou fajn a je to slušnost.

Je spousta diskuzí, kde i na hloupé otázky odpovídají trpělivě, mile...

Ale na otázky laiků tam odpovídají většinou laikové co četli knížku, nebo spíš "Pepíkovo blogísek". Zde ti, mnohdy trochu drsněji, odpoví člověk, co s daným má zkušenosti a ví co dělá. Ale máme svobodu, ptej se kde chceš, chovej co chceš a jak chceš. Zde tě nikdo nedrží, chce si uvědomit, že tu lidé ZDARMA předávají DRAZE získané zkušenosti, ne jen názory či teorie a i na to musíš mít minimálně hoooodně načteno.

EDIT: Velký souhlas s BF. ;-)

Takže jen laici odpovídají mile? :)) Vtipné... V teraristice jsem laik, naopak o chovu psů vím třeba mnoho. A stejně odpovídám mile a mile stále dokola vysvětluji začínajícím chovatelům, co se štěnětem, jak ho vychovávat, krmit a podobně. To, že má někdo zkušenosti a poradí je hezké. Ale způsob toho razení je také velmi důležitý. To, že člověk ví víc, neznamená, že je víc, a rozhodně by se tak neměl chovat. Ale to už tu rozebíráme OT. Povahy lidí se řeší jinde... Mějte se tu hezky.

Bylo to myšleno na tu spoustu diskusí, dříve se koncentrovali zkušenější třeba na ifauně, dnes co se týče teraristiky už to tak moc neplatí. A upřímně řečeno, člověk se víc naučí "fackou", než milým vysvětlováním, minimálně ho to donutí trochu myslet a to je to, oč tu hlavně jde. Ne o mile zabalenou odpověď. Mimo to ti Aurifer dvakrát odpověděl naprosto rozumně a k tématu a ty jsi stejně stojíš za svým, byť o tom nevíš dle příspěvků nic, to už je na facku nebo při diskusi na trochu ostřejší mluvu.

Mějte se tu hezky.

Budeme.

PS: Někdo to tu prosím hezky promažte, ať tu zůstane jen otázka a odpověďi. Pak bych téma zamknul jako vyřešené, nemás smysl se tu v tom hnípat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru