Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Copak to je? Moucny cerv mini?

Zdravim
Copak to je? Koupil jsem na Ostarvske burze vdomeni ze kupuji jeste male larvy klasickeho moucnaka (meli asi polovicni velikost). Tohle se mi z nich vsak vyklubalo. Pokud by nekdo vedel jak se daji broucci dal pestovat, budu rad. Je mi je lito vyhodit. Jsou asi pul centimetru velci.

[www.maoor.cholerik.cz/aukro/brouk.jpg]

loading...
Předmět Autor Datum
Potemník stájovej, nebo něco obdobnýho, jede to na každym odpadu - rostlinym i živočišnym, dobře lít…
Uroboros 27.12.2012 23:04
Uroboros
Suhlas. raz som si ich doniesol par dospelych chrobakov pri CVRCKOCH z burzy. V priebehu mesiaca bol…
danio007 27.12.2012 23:10
danio007
taky jsem si je zatáhla s cvrčkama, ale použila jsem to jako násadu...páč některá zvířata se po nich…
Aurifer 27.12.2012 23:16
Aurifer
Diky za odpoved. No zatim se mi nezda ze by letali, ale opatrnosti neni nikdy dost. Staci kdyz mi ob…
Maoor 27.12.2012 23:17
Maoor
Takze diky Uroborosovi jsem dale nasel toto Alphitobius diaperinus (potemník stájový) je to pres pre…
Maoor 28.12.2012 06:58
Maoor
cvrccitom.blog.cz poslední
mudla 28.12.2012 09:12
mudla

Potemník stájovej, nebo něco obdobnýho, jede to na každym odpadu - rostlinym i živočišnym, dobře lítaj a dokážou zlikvidovat chovy jiného hmyzu. Jako podklad stačí fakt cokoli, pak jen krmit zelenina, granule, nějaké šroty, vločky, klidně mrtvý hmyz atd a pojedou jak divý. Doporčuju dobře těsnou bednu, jinak to budeš mít během chvíle všude.

Takze diky Uroborosovi jsem dale nasel toto
Alphitobius diaperinus (potemník stájový) je to pres prekladac

Životní cyklus a biologie

Alphitobius diaperinus se obvykle nachází mořit mouku, krupičku a další produkty z obilí, zejména ve špatně udržovaných rostlin zpracování zrn. To bylo spojováno s pšenicí, ječmene, rýže, ovesné vločky, sojová zrna, vigna, a arašídy. To také byly hlášeny z lněného, ​​bavlníkových semen, řepky výrobků, tabáku, stěry, a léků. Vzhledem ke své tropické původu, je menší Mealworm dobře hodí pro teplé, vlhkých podmínek. Je důležitý obyvatel drůbeže nebo brooder domů, kde žije v drůbežárnách, trusu a podestýlky. Dospělci i larvy jsou hojné ve statkových hnojivech z henneries a drůbežárnách.

Tento druh byl pozorován v celé řadě stanovišť, jako jsou ptačích hnízd, netopýrů kolonií / jeskyněmi, a na hlodavcích a jiných obratlovcích obývacím prostorem. Beetle populace ve stovkách tisíc byly nalezeny na av jeskyních obývaných netopýry v různých částech světa, včetně Texasu a Keni. Larvy jsou známé, že se živí bat guano, plísně, a nemocnými či mrtvými netopýrů, slepice, holuby. Oni také budou využity na zvířecích částí, jako jsou peří, a další méně Mealworm jednotlivců (kanibalismus).

Po páření, samice brouk má potenciál položit přes 2000 vajíček (s průměrem blíže k 200 - 400). Dospělí kladou vajíčka v trhlinách a štěrbin v drůbežárně, v výkalů nebo podestýlky, v obilí trupy, a pod krmiv a vody linek. Dospělí mohou žít tři až dvanáct měsíců, u žen pokračovat v produkci vajec většinu svého života v jedno-pětden intervalech.

Larvy líhnou ve čtyřech až sedmi dnů a kompletní vývoj na dospělé fázi 40 až 100 dnů, v závislosti na teplotě a jakosti potravin. Larvy konzumovat vylité krmivo, hnůj, a v některých případech uhynulých nebo nemocných ptáků a prasklých vajec.
Existuje přibližně šest až 11 larvální instars a environmentální podmínky požadované pro optimální vývoj jsou 30 ° až 33 ° C s přibližně 90% relativní vlhkosti vzduchu. Starší larvy rozptýlit, obzvláště když přeplněné, najít izolované Kuklení stránky, a často tunel do tepelně izolačních materiálů, kde se budují pupal buňky. Tunely jsou rozšířena ještě když dospělý brouci eclose opustit tunely najít jídlo. Jak larvální a dospělé zkoušky jsou primárně noční, s největší aktivita vyskytující se v soumraku. Jsou velmi aktivní a rychle zavrtat do vrhu při vyrušení. Dospělí jsou dlouho žil, obvykle trvající více než rok, a v experimentálních podmínkách přežily více než dva roky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...