Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Copak to je? Moucny cerv mini?

Takze diky Uroborosovi jsem dale nasel toto
Alphitobius diaperinus (potemník stájový) je to pres prekladac

Životní cyklus a biologie

Alphitobius diaperinus se obvykle nachází mořit mouku, krupičku a další produkty z obilí, zejména ve špatně udržovaných rostlin zpracování zrn. To bylo spojováno s pšenicí, ječmene, rýže, ovesné vločky, sojová zrna, vigna, a arašídy. To také byly hlášeny z lněného, ​​bavlníkových semen, řepky výrobků, tabáku, stěry, a léků. Vzhledem ke své tropické původu, je menší Mealworm dobře hodí pro teplé, vlhkých podmínek. Je důležitý obyvatel drůbeže nebo brooder domů, kde žije v drůbežárnách, trusu a podestýlky. Dospělci i larvy jsou hojné ve statkových hnojivech z henneries a drůbežárnách.

Tento druh byl pozorován v celé řadě stanovišť, jako jsou ptačích hnízd, netopýrů kolonií / jeskyněmi, a na hlodavcích a jiných obratlovcích obývacím prostorem. Beetle populace ve stovkách tisíc byly nalezeny na av jeskyních obývaných netopýry v různých částech světa, včetně Texasu a Keni. Larvy jsou známé, že se živí bat guano, plísně, a nemocnými či mrtvými netopýrů, slepice, holuby. Oni také budou využity na zvířecích částí, jako jsou peří, a další méně Mealworm jednotlivců (kanibalismus).

Po páření, samice brouk má potenciál položit přes 2000 vajíček (s průměrem blíže k 200 - 400). Dospělí kladou vajíčka v trhlinách a štěrbin v drůbežárně, v výkalů nebo podestýlky, v obilí trupy, a pod krmiv a vody linek. Dospělí mohou žít tři až dvanáct měsíců, u žen pokračovat v produkci vajec většinu svého života v jedno-pětden intervalech.

Larvy líhnou ve čtyřech až sedmi dnů a kompletní vývoj na dospělé fázi 40 až 100 dnů, v závislosti na teplotě a jakosti potravin. Larvy konzumovat vylité krmivo, hnůj, a v některých případech uhynulých nebo nemocných ptáků a prasklých vajec.
Existuje přibližně šest až 11 larvální instars a environmentální podmínky požadované pro optimální vývoj jsou 30 ° až 33 ° C s přibližně 90% relativní vlhkosti vzduchu. Starší larvy rozptýlit, obzvláště když přeplněné, najít izolované Kuklení stránky, a často tunel do tepelně izolačních materiálů, kde se budují pupal buňky. Tunely jsou rozšířena ještě když dospělý brouci eclose opustit tunely najít jídlo. Jak larvální a dospělé zkoušky jsou primárně noční, s největší aktivita vyskytující se v soumraku. Jsou velmi aktivní a rychle zavrtat do vrhu při vyrušení. Dospělí jsou dlouho žil, obvykle trvající více než rok, a v experimentálních podmínkách přežily více než dva roky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny