Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gekončík terárium-jde to bez žárovky?

topný kameň väčšinou nestačí ako jediný zdroj tepla, tak ako píše Lucifer - hreje len lokálne, príliš slabo na to, aby vyhrial väčšiu časť terária.
čeče já už mám asi 5 let ébéčka v terárkách jen s topným šutrem, bez vlastního osvětlení jen co svítí terárka okolo. A mám je v místnosti pro horské druhy, kde je přez den celkem zima a v noci pořádná zima, obzvlášť teďka přez zimu...no a gekončíci se chovají stejně, jako se chovali když měli tepleji a žárovky. Přez léto kladou i přez svůj vysoký věk stále ještě životaschopná vejce, z kterých se líhnou (pokud je nechám inkubovat) silná mláďata, teďka přez zimu odpočívají.

je fakt, že moje zvířata jsou stále ještě původní nepřešlechtěná ébéčka v původní formě, takže budou o dost tvrdší, než současné již podegenerované barevné mutace. Ale píšu to proto, že záleží na okolnostech- pokud má tazatel dostatečně teplý byt, tak uplně stačí topný kámen a žárovek v chovu není nutně třeba. jen to potom chce umístit terárko tak, aby nebylo na uplně tmavém místě pro zachování nějaké té fotoperiody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny