Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přeji hezký den, z importu jsem pořídil subadultní pár, v současné době mají cca 110 - 120 cm, daří…
Thulsa 02.07.2013 18:33
Thulsa
Mne sa osvedcil Frontline,spray. Aplikoval som ho 2x na viridisky, bredli/mlade,..bez akychkolvek pr…
Cataphractus 02.07.2013 22:10
Cataphractus
Frontline se mi osvědčil zrovna dneska.....s novou arietánou jsem si dotáh roztoče, kteří se během t…
viper 03.07.2013 03:08
viper
po aplikácii frontline mi exli mláďatá epicrates cenchria cenchria aj e.c.maurus. U ďalších cca 10 d…
x12345 03.07.2013 05:26
x12345
S tím frontlainem ,jste mě celkem překvapili ,použil jsem ho párkrát i na mláďata boig (takže titěrn…
anakonda 03.07.2013 22:49
anakonda
S tímto názorem se můžu přidat. Taktéž nemám s Frontlinem žádný problém a nikdy jsem po aplikaci o z… poslední
Epanterias 03.07.2013 23:13
Epanterias

Přeji hezký den,

z importu jsem pořídil subadultní pár, v současné době mají cca 110 - 120 cm, daří se jim výborně. Samice od počátku žrala perfektně (brala i z pinzety - respektive kořist vždy zachytila ve vzduchu :-)), samec žral pouze v noci za absolutního klidu a raději mrtvou kořist. V současné době fungují oba jako perfektní popelnice. Zvažuji, že tento rok půjdou k sobě.

Co mě u nich zaujalo, bylo napájení. Misku s vodou zatvrzele ignorovali a napájeli se při koupelích, které jsem jim dopřával jednou týdně. I v současné době pijí zřídka z misky a pijí při koupeli. Něco podobného jsem zažil u dvou samců nasicornisek (také import). Přitom mnou dříve chované gabuny, rhinocerosky, arietány, nasicornisky pili normálně z misek. Máte prosím někdo podobné zkušenosti u velkých druhů rodu Bitis?

Fotky rád dodám, nicméně zvířata jdou do svleku, tak ještě posečkám.

S pozdravem - Petr

Frontline se mi osvědčil zrovna dneska.....s novou arietánou jsem si dotáh roztoče, kteří se během týdne astronomicky rozmnožili hlavně na gabunách-použil jsem frontline a zatímco roztoči se těší výbornému zdraví, samici gabuny jsem dal před hodinou na mrazák :-( doufám, že samec a Lake Nakuru to přežijou :.(

S tím frontlainem ,jste mě celkem překvapili ,použil jsem ho párkrát i na mláďata boig (takže titěrný prckové)a nikdy nebyl problém.

U mně taky ne, jak už jsem psal, používal jsem ho u mláďat různých kobercovek, stejně tak u cenchrií a dalších hroznýšovitých. Zajímalo by mne, zda nejde o souhru více faktorů, např. mláďata cenchrií jsou hodně háklivá na vyšší teploty apod.

S tímto názorem se můžu přidat. Taktéž nemám s Frontlinem žádný problém a nikdy jsem po aplikaci o zvíře nepřišel. Odzkoušeno to mám na poměrně velkém počtu druhů. Pravdou je, že se po přečtení jistého článku z AT vyhýbám aplikaci na čerstvě nakrmená nebo nedávno krmená zvířata, jelikož se ukázalo, že větší rozestup šupin umožňuje pravděpodobně silnější pronikání kůží a následné projevení otravy, která by se jinak nedostavila. Už si to nepamatuji dobře, jednalo se tehdy tuším o Arpalit. Vzhledem k tomu, že pro mě "cikán jako černoch", dodržuji toto pravidlo bez ohledu na to, co používám momentálně za prostředek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru