Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno želva zelenavá- chov mláděte

http://www.zelvy.wbs.cz/Uvod.html
Jakou směs červů sušených? Gammarus? Hermanky jsou býložravé, s tím, že příležitostně snědí nějaký hmyz nebo šneka. Není nutné jim toho dávat zas nějak moc.
Čínské zelí a seno, to je základ. Sépiovku na okusování a doplnění vápníku. Jakmile to půjde přejít na krmení pampeliškou, jetelem, jitrocelem, luční směsí, lístky ze šípků. Příležitostně malý kousek ovoce nebo zeleniny.
Teplotu budete muset změřit a vyzkoumat. Lokální výhřev na nějakých 35°C, k tomu má sloužit ta "obyčejná" žárovka, pak místo chladnější, tak 26 - 28°C. Výhřevná a UVB můžou být klidně vedle sebe, pokud se to nebude přehřívat. Do menšího terárka zkuste 40W, ale nedovedu to odhadnout, to se přiznám. Zapojit, změřit teplotu, párkrát za hodinu, až se ustálí, pak eventuálně vyměnit za slabší/silnější. Nebo jestli se tu ukáže někdo, kdo by si dokázal představit co to těch 60l...
Substrátu tak na 3 cm? Jaký konkrétně máte? Část ubikace suchá, část vlhká.
Jinak, všechny hermanky, co znám, byly pěkně živé, pořád někde šmejdily - pravděpodobně jí je zima, venku je počasí nic moc a pokud nebude vyhřátá, aktivní nebude. Takže začít tím zahřátím.
Doporučuju sehnat si knížku http://www.robimaus.cz/cs/edice-abeceda-teraristy/ 133-zelva-zelenava-9788090335745.html

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny