Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Želva žlutolící (Trachemys scripta scripta) Napuchlé víčka

Zdarvim potřeboval bych prosím poradit ohledně mojí želvy. Mám ji asi měsíc a teď se mi zdá, že když zavře oči tak je má lehce napuchlé, ale když jsou otevřené tak jsou čisté a bez napuchnutí. Většinu doby je má otevřené a neslepené, ale když mrkne tak je to takové pomalé mrknutí které trvá tak 1.5s. Málem bych zapoměl napsat ,že želvička je jestě mládě délka karapaxu je 3,5cm.

Co se týče podmínek chovu tak jsou takové: Želvárko 50x30x30, uvb žárovka repti glo 5.0-13W svítím s ní skoro celý den, dále je tam výhřevná teraristická žárovka 40W která svítí 10-12hodin denně a na výhřevném místě dosahuje 38-42 stupňů. Má tam zruba 25l vody. Topítko jsem odstranil a vyhřívám jen světlem. Teplota vody je 25-26 stupňů a teplota vzduchu je tak nastejno + - 1stupeň. V noci teplota vody klesne zruba na 18-21stupňů. Želvárko je celé kryté.
Krmím jí mraženými patentkami,mr. grundlemi(Ančovičky), občas kuřecí maso. Tohle všechno žere jako divá, ale sušené věci jako je gamarus,granule nebo ráčci to vůbec nechce.
Dočetl jsem se někde na webu, že by to mohlo být nedostatkem vitamínu A, ale ten je obsežen v ribím mase které dostává každý den.
Tak bych vás chtěl poprosit o radu. Díky moc Honza :-)
Přikládám dvě fotky: Na jedné je když mrkla a ta druhá je mormální
http://jtrubelik.rajce.idnes.cz/Nova_slozka_2/#SDC 11758.jpg
http://jtrubelik.rajce.idnes.cz/Nova_slozka_2/#SDC 11760.jpg

Předmět Autor Datum
Otevřené oko vypadá zcela v pořádku, takže si myslím, že o nic nejde. Nemoci očí spíše souvisí se šp…
klapavkář 14.01.2013 19:30
klapavkář
Díky za odpověď :-):puff: A chtěl jsem se ještě zeptat jestli ty podmínky chovu jsou ok nebo jestli…
honza09 14.01.2013 20:09
honza09
podmínky chovu OK, ale co se týče toho krmení- nedávala bych jí ty grundle, ale sladkovodní ryby. Ku…
Aurifer 14.01.2013 20:18
Aurifer
ty grundle co mám tak jsou uloveny ve sladkovodních vodách. A jiné mražené rybky ve Zlínských zverim…
honza09 14.01.2013 20:36
honza09
pokud to jsou grundle- ančovičky, co kupuješ ve zverexu, tak si s jejich nalovením ve sladké vodě ne…
Aurifer 14.01.2013 21:27
Aurifer
jo jsou to grundle -ančovičky s kauflandu. Ok zkusím ty rybářské potřeby a uvidíme. A co ty říkáš na…
honza09 14.01.2013 21:36
honza09
na ty oči totéž co kolega nade mnou, taky tam nevidím problém.
Aurifer 14.01.2013 22:43
Aurifer
paráda díky moc :)) poslední
honza09 15.01.2013 09:31
honza09

podmínky chovu OK, ale co se týče toho krmení- nedávala bych jí ty grundle, ale sladkovodní ryby. Kuřecí maso nedávej vůbec, to jí nic nedá (krom porce hormonů a antibiotik). Že nežere sušené je také jen dobře, páč gamarus atd je celkem k ničemu. Ty patentky jí můžeš střídat nitěnkama, šnečkama atd. O krmení vodních želv toho tu je plno, nemá cenu to psát znova i sem.

ty grundle co mám tak jsou uloveny ve sladkovodních vodách. A jiné mražené rybky ve Zlínských zverimexech nejsou k sehnání kromě obyč filet tresky z obyč obchodu, ale ty jsou mořské a bez kostí. Jinak jediné mražené žrádlo které je ve Zlíně k sehnání jsou nitěnky a patentky. A pokaždé mi říkají že nej žrádlo pro žely jsou granule, ale také si to nemyslím.
Zkusil jsem aj živé rybky, ale je na ně ještě malá takže se jich spíše bála.:-|

pokud to jsou grundle- ančovičky, co kupuješ ve zverexu, tak si s jejich nalovením ve sladké vodě nedělej iluze. Páč to jsou normální mořské grundle z makra napytlikované po menším množství za 5x tolik.

Jo kdyby to byly sladkovodní grundle, mřenky mramorované (Barbatula barbatula), tak by to bylo něco jiného..ale to si nejsem jistá, jak je to u nich se sehnatelností, v dnešní době. Určitě ne ve zverexu.

Zajdi si do nějakých rybářských potřeb a poptej se na nástaržní rybičky, místy je ještě mají i touhle dobou, a nebo je maj v mražáku.

A pokaždé mi říkají že nej žrádlo pro žely jsou granule, ale také si to nemyslím

no bodejť, co by nevnutili zákazníkovi předražený kšunt, kterého mají plný regál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru