Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teraristická knihovna pod projektem TERAmagazín

Již delší dobu si pohrávám s myšlenkou jakési databáze knih o teraristice a příbuzných oborech. Nemá se jednat o místo, kde by se knihy daly přímo sehnat či zapůjčit, spíš by databáze dopomáhala nasměrovat jedince na správné knihy.

Převážně mi šlo o to, aby chovatel mohl přijít na stránky, zadat do vyhledávání název zvířete a knihovna mu vyplivne knihy, ve kterých se o zvířeti psalo.

V podstatě včera se mi povedlo projekt téměř dokončit, chybí malé úpravy a vylepšení, nicméně jedná se o tu "funkční část" kterou je potřeba naplnit a knihy "oštítkovat", tedy označit o jakých zvířatech se v nich píše. Uvědomuji si, jaká to je hrozná činnost, nicméně se domnívám, že podobný projekt u nás není a teoreticky by mohl být přínosný.

Tady je pár screenů z knihovny:

Náhled kategorií
[http://tera.poradna.net/file/view/14430-1-png]

Výpis obsahu kategorie
[http://tera.poradna.net/file/view/14431-2-png]

Detail vyhledávání a vyhledávání dle lat. názvu zvířete (tagu)
[http://tera.poradna.net/file/view/14432-3-png]

Detail konkrétní knihy
[http://tera.poradna.net/file/view/14433-4-png]

Detail administrace přidávání a editace knihy
[14434-5-png]

V případě, že by někdo projekt shledal jako přínosným a chtěl by se na něm podílet, ať už nápadem či vložením pár knih, které třeba doma má, budu jedině rád a prosím o kontaktování na ales.kozubik@teramagazin.cz
Stejně jako v případě časopisu se nejedná o hotové řešení, ale spíše nástřel vize, takže případné připomínky, kritiku a další, které mi pomohou projekt posunout dopředu velmi vítám. V knihovně je zatím pouze jedna kniha, jako příklad, jak vše funguje, či nefunguje. Na přidávání budu postupně pracovat ze svých zdrojů, případně s lidma, které projekt bude zajímat.

Knihovnu si můžete live prohlédnout na stránkách projektu TERAmagazín, konkrétně teramagazin.cz

Za TERAmagazín,
Aleš Kozubík

Předmět Autor Datum
Dovolím si malý upload. Jestli se někdo děsil opisování rejstříků a obsahů knih, tak je to passé. Po… poslední
Redsnake 19.01.2013 22:37
Redsnake

Dovolím si malý upload.
Jestli se někdo děsil opisování rejstříků a obsahů knih, tak je to passé. Pokud se někdo chce zapojit do tohoto projektu a je líný na opisování, stačí mi naskenované či !kvalitně! nafocené obsahy a rejstříky. Proženu to programem na rozpoznávání textu (OCR), který udělá většinu práce za nás.

Takže výzva všem teraristům, kteří mají doma nějakou tu literaturu o našem společném koníčku: Přijímám scany a fotky obsahů knih!

Díky!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru