Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje suchozemská želva (zelenavá) má problém se zimním spánkem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co dělat s téměř tříletou želvičkou , když ještě teď v lednu nemá potřebu se uložit k zimnímu spánku. Na začátku prosince jsem ji přestala dávat zeleninu a měla jen granulky, které nechtěla. Vypadalo to, že přestává jíst, ale jak se oteplilo, byla zase plná energie a neustále pobíhala po terárku, koupala se a fungovala jako v létě. Doufala jsem , že když jé snížím teplotu v pokoji a přestanu jí svítit, tak se vše zlepší, ale dodnes každý den vylézá ven a shání jídlo , koupe se a snaží se dostat z terárka ven. V terárku mám rašelinu , na několika místech dřevěné jemné odřezky, vše několikrát denně zavlhčuji, takže si nemyslím, že by měla málo vlhkosti.
Asi před 3 měsíci byla trochu nachlazená, ale po 14 dnech jsme ji vyléčili a nyní je v pořádku. Má neustálou chuť k jídlu.
Prosím, nevíte, co s tím? Vím, že bez zimního spánku by želvička být neměla, ale ona vypadá, že nechce. Oba dva roky předtím bez problémů spala.

Děkuji předem za doporučení a nápady.

Lucie J.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny