Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agresivní užovka červená.

Zdravim
Mám doma užovku červenou.Zdědil jsem jí po svém bratrovi který se stěhoval do menšího bytu a tak mi jí sem dal.Bohužel už se k ní moc nemá protože už předtím jak byla u něj jí měnil vodu v rukavicích a byla agresivní.
Je asik 5 let stará jestli to je sameček nebo samička nevim, sám mám užovku stejně dlouho, ve stejně velkém terariu ale je o mnoho menší.
Nevim co s ní před chvílí po mě asik 5x vystartovala proti sklu jen jsem nakoukl do teraria. Bohužel není to poprvé a chci jí dát pryč.
Poradíte mi jak postupovat?
Bude jí nějaký zkušený chovatel chtít?
Diky
MIchal

Předmět Autor Datum
Že by guttáta byla takhle impulzivní se mi nezdá. Bude z něčeho vystresovaná, něco ji vadí. Popiš po…
rayman 24.01.2013 23:54
rayman
Já mám sám gutatu a bral jsem si jí k sobě od mala, a je v pohodě, Dneska nemám strch si jí vytáhhno…
michal123456 25.01.2013 10:06
michal123456
V nějaké manipulaci bych problém naviděl. Myslím, že had by měl mít nějaký svůj úkryt kde se bude cí…
Sikora 25.01.2013 11:10
Sikora
Ve snowboardovejch rukavicích?To si dobrej posera;-).Ne sám mam guttku která je agresivní jen dá prs…
petič 25.01.2013 11:15
petič
Je tam problém, že jí krmil pořád živými mišmi a kombinace s nebráním na ruky je ten had zvykly, že…
Zdoter 25.01.2013 15:53
Zdoter
Já bych se jí klidně ujal, už sem plánoval letošní rozšíření chovu, mám ji i kde umístit, takže není…
Had123 25.01.2013 14:53
Had123
Tak já už mám onu "agresivní užovku" už doma a musím říct, že zas tak hrozná není. Je fakt že po mě…
had123 28.01.2013 06:23
had123
Přesně to jsem si myslel, že byla ve špatných podmínkách proto byla celou dobu streslá :) poslední
rayman. 28.01.2013 11:14
rayman.

Že by guttáta byla takhle impulzivní se mi nezdá. Bude z něčeho vystresovaná, něco ji vadí. Popiš podmínky chovu, popřípadě foto ubikace a foto guttaty. A věřím, že když dáš vše do pořádku (pokud teda není a je doopravdy takovej rapl) mělo by být vše v pohodě.

... pokud se ji teda nechceš fakt zbavit.

Já mám sám gutatu a bral jsem si jí k sobě od mala, a je v pohodě, Dneska nemám strch si jí vytáhhnout a dát si jí kolem krku. Bratr ji měl od mala na rukou párkrát, pak na ni neměl čas takže byla v terarku prakticky sama.
Je tam problém, že jí krmil pořád živými mišmi a kombinace s nebráním na ruky je ten had zvykly, že kdykoliv mu někdo mění podklad, či vodu je agresivní.On je sám agresivnější než můj, několikrát už kousl narozdíl od mé gutaty.
POkud mu měním podklad, beru si na to snowboardove rukavice.
Myslím že je to chovem od mala :-( bohužel. Sám mám čas tak na svého haďíka.
Myslíš,že by tak agresivní gutatu někdo chtěl?
JInak i v prostředí byla udělána chyba už od začátku, byla mu koupena dutá kůra asik 80cm dlouhá akorát na terárko a on se v ni od mala schoval. Vylézal jen na krmení jinak ne. Řekl bych e tam se cítí bezpečně a jak vylezl a ja byl zrovna u teraria byl agresivní protože se cítil zranitelný.
Terarium je vyška 60
hloubka 60
délka 90

V nějaké manipulaci bych problém naviděl. Myslím, že had by měl mít nějaký svůj úkryt kde se bude cítit bezpečně. Mám úžovky a jedna samice byla taky agresivní, že pokud sem měnil vodu tak po mě jela. Dostala se z "pubertálního věku" a zklidnila se. Jinak teda taky krmím žívýma myšma. A dělá to tak spousta lidí. Had není mazlíček aby ho někdo vytahoval a mazlil se s ním. Je spokojený tam kde je. Na tahání je lepší křeček, morče nebo nějaký z těch zakrslých králíků, kteří jsou pak větší než by se dalo čekat ne plazi. Může být dlouho dobu v nějaké stresující situaci, kterou řeší útokem na vše co se hne v její blízkosti. Toť můj názor. ;-)

Ve snowboardovejch rukavicích?To si dobrej posera;-).Ne sám mam guttku která je agresivní jen dá prst před téro tak střílí ale když jí vemu do ruky párkrát jí teda schytám ale na ruce se sklidní.myslím že nebude chyba v něčem co si tu popisoval prostě si brácha vybral rapla jako já.když jí dáš do téra nějakej velkej úkkryt tak bude vněm a můžeš vklidu dělat co chceš tak to dělám já.Ikdyž je to takovej bojovník nikomu bych jí nedal:puff:

Je tam problém, že jí krmil pořád živými mišmi a kombinace s nebráním na ruky je ten had zvykly, že kdykoliv mu někdo mění podklad, či vodu je agresivní.

Timhle to nebude. Ja sve hady taky netaham skoro vubec ven a krmim i zivou potravou a neni problem.
Bud jsi narazil na agresivnejsi kus nebo jsou spatne podminky chovu. Ja kdyz jsem si privezl dospelou samici guttaty tak prvnich 2-3 tydny okamzite strilela do skla jen se nekdo priblizil a ted je naprosto v pohode. Nechal jsem ji klid a zbytecne netahal.

POkud mu měním podklad, beru si na to snowboardove rukavice.

Pokud se bojis razitka od obycejne guttky tak snad ani nema vyznam,aby jsi choval hady ...

Tak já už mám onu "agresivní užovku" už doma a musím říct, že zas tak hrozná není. Je fakt že po mě jednou vystartovala, když sem ji u michala vytahoval z terárka, ale doma sem ji nechal se uklidnit z převozu a pak sem ji měl i na rukách, kde se krásně zklidnila. Byla chovaná v nepříznivých podmínkách a to byl podle mě důvod jejího podráždění (piliny jako substrát, příliš sucho, terárium bez pořádného větrání, nesvítilo se jí, takže si nemohla ani vybrat v jaké teplotě jí je dobře).
Teď už je u mě (zatím v karanténím T-boxu a pak s ní šup do pěkně velkého terárka ke kamarádce :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru