Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguánek nežere, pořád schovaný, začíná hnědnout... Příznak nemoci??!

tak z vlastního pozorování v přírodě vim, že mláďata toho hmyzu seberou poměrně dost, co jsem viděla tak žerou hodně housenky. I dospělí, ikdyž ti sezónně vybírají hlavně ptačí hnízda...co se týče ovoce, tak v období sucha ho sežerou i klidně víc jak polovinu své denní dávky, ale je to podobné jako s tím hmyzem- sezónně se to mění. některé části roku žerou jen listy a trochu květy.

Co se týče té čisté býložravosti, jak někteří autoři popisují na základě pitev zvířat z přírody, tak k tomu bych měla pár výhrad- ono pokud někdo odpitvá zvíře zabité v období dešťů, kdy leguáni žerou hlavně zelené, protože ho je dost, a naopak je málo ovoce, tak ti leguáni samozřejmě budou plní listů. Ale neznamená to, že celý rok žerou jen listy. Páč v období sucha žerou hodně ovoce a hmyzu.

No a co se týče chovu, tak mláďatům jsem přidávala hmyz pravidelně, mnohem lépe pak rostla než jenom na zeleném a taky leguáni získaní ve špatné kondici se rychleji vzpamatovali, když dostávali trochu hmyzu (saranče). Dospělým zdravým jen občas saranči, ale samicím před a po snášce jsem přilepšovala, protože když byly jen na zeleném, tak se po snůšce dostávaly pomaleji zpátky do kondice.

Což samozřejmě neznamená, že někdo má krmit hlavně ovocem a miskou moučných červů nebo holat, jak lidé s oblibou dělají.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny