Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Křečka nebo něco jiného?

dobrý den všem, kdo se trochu vyznají :-). synek toužil po křečkovi džungarském. a když donesl v pololetí samé jedničky, vyrazili jsme k chovatelce, abychom měli jistotu, že to bude mládě. je krásný, ale když k němu do boxu dáme ruku,tak "vrčí a cení zuby". Ne, opravdu nepíšu o psovi. chovatelka mi psala, že je to asi tím,že doteď byl se sourozenci a teď je sám a bojí se, potřebuje čas. no jenže my už se ho taky bojíme :-). uvidíme, snad si zvykne, přesto by mě zajímalo, kterého jiného malého hlodavečka lze doporučit jako mírumilovného, neagresivního, mazlika. předem díky

Předmět Autor Datum
Dobrý den, já teda co odchovávám krečky a krečíky (přes džungáráky až po syrské) tak všechny jsou ho…
rayman 05.02.2013 23:09
rayman
díky za reakci, ale teda vytáhnout z boxu si vůbec netroufám, fakt se bojím, že mě rafne a já ho v t…
agata99 05.02.2013 23:14
agata99
Nekousne, dejte mu ruku on ji oňuchá a pomalími pohyby si ho vemte na tu ruku, hlavně vše pomalu a n…
rayman 05.02.2013 23:31
rayman
moc díky za rady, zkusím poslední
agata99 06.02.2013 14:14
agata99
přesto by mě zajímalo, kterého jiného malého hlodavečka lze doporučit jako mírumilovného, neagresivn… nový
.JaBula. 06.02.2013 09:52
.JaBula.

Dobrý den, já teda co odchovávám krečky a krečíky (přes džungáráky až po syrské) tak všechny jsou hodné, a nezažil jsem aby mě nějaký z nich kousl. Občas mlaďata jakoby lehají na záda a davají packy před sebe, ale během pár dnů, týdnů si zvyknou a je vše v pohodě. Váš křeček bude taky v pohodě, jen mu dejte čas a každý den si ho vytáhněte. Pokud chcete dalšího hlodavce, můžu jen doporučit potkany, kteří jsou hodní, inteligentní ale už se nedá říci, že tak malincí :)

díky za reakci, ale teda vytáhnout z boxu si vůbec netroufám, fakt se bojím, že mě rafne a já ho v tom úleku zahodím někam daleko. ale věřím, že si časem zvykne. snažíme se o moc neprudit, když spí tak má klid, když je vzhůru, tak mu tam dám vždy ruku s dobrotou,. někdy si bere,někdy mi oňuchává ruku, ale to nikdy nevydržím dlouho, nedůvěřuji mu,tak se vždycky stáhnu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru