Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Křečka nebo něco jiného?

dobrý den všem, kdo se trochu vyznají :-). synek toužil po křečkovi džungarském. a když donesl v pololetí samé jedničky, vyrazili jsme k chovatelce, abychom měli jistotu, že to bude mládě. je krásný, ale když k němu do boxu dáme ruku,tak "vrčí a cení zuby". Ne, opravdu nepíšu o psovi. chovatelka mi psala, že je to asi tím,že doteď byl se sourozenci a teď je sám a bojí se, potřebuje čas. no jenže my už se ho taky bojíme :-). uvidíme, snad si zvykne, přesto by mě zajímalo, kterého jiného malého hlodavečka lze doporučit jako mírumilovného, neagresivního, mazlika. předem díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, já teda co odchovávám krečky a krečíky (přes džungáráky až po syrské) tak všechny jsou ho…
rayman 05.02.2013 23:09
rayman
díky za reakci, ale teda vytáhnout z boxu si vůbec netroufám, fakt se bojím, že mě rafne a já ho v t…
agata99 05.02.2013 23:14
agata99
Nekousne, dejte mu ruku on ji oňuchá a pomalími pohyby si ho vemte na tu ruku, hlavně vše pomalu a n…
rayman 05.02.2013 23:31
rayman
moc díky za rady, zkusím poslední
agata99 06.02.2013 14:14
agata99

Dobrý den, já teda co odchovávám krečky a krečíky (přes džungáráky až po syrské) tak všechny jsou hodné, a nezažil jsem aby mě nějaký z nich kousl. Občas mlaďata jakoby lehají na záda a davají packy před sebe, ale během pár dnů, týdnů si zvyknou a je vše v pohodě. Váš křeček bude taky v pohodě, jen mu dejte čas a každý den si ho vytáhněte. Pokud chcete dalšího hlodavce, můžu jen doporučit potkany, kteří jsou hodní, inteligentní ale už se nedá říci, že tak malincí :)

díky za reakci, ale teda vytáhnout z boxu si vůbec netroufám, fakt se bojím, že mě rafne a já ho v tom úleku zahodím někam daleko. ale věřím, že si časem zvykne. snažíme se o moc neprudit, když spí tak má klid, když je vzhůru, tak mu tam dám vždy ruku s dobrotou,. někdy si bere,někdy mi oňuchává ruku, ale to nikdy nevydržím dlouho, nedůvěřuji mu,tak se vždycky stáhnu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru