Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obezita agamy vousaté

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám 7 měsíční agamu a poslední dobou mi přijde, že je celkem tlustá. Krmím způsobem, že střídám živočišnou a zelenou stravu víceméně pravidelně ( 1.den Ž, 2.den Z, 3.den Ž, 4.den Z, 5.den Z, 6. den Ž a 7.den Z) s tím, že když má zelenou, tak ji v misce nechávám nakrájené čínské zelí nebo nějaký ledový salát + jednou za čas jablko nebo okurek. Když má živočišnou stravu v misce má pár červů(moučné nebo zophobase), aby si mohla dát sama když nejsem doma + dostává cvrcky nebo šváby (tartary). Za poslední 3 týdny mi ale sežrala jen asi 2 šváby:( zelené a červy baští normálně, ale těch cvrčku a švábů se skoro ani nedotkne. Terárium má o rozměrech 80x60x50 (ŠxVxD) + pravidelně ji pouštím proběhnout po byte, ale od doby co nechce šváby a crvčky mi přijde, že je hrozně tlustá:(

Chtěl bych proto poprosit o radu jak mám krmit pokud je obézní, popřípadě jak mám upravit stravování nebo co byste mi poradili.

Omlouvám se jestli tu už nějaké takové téma je vytvořené, jen nemám teď moc času procházet celé forum:(

Děkuji za každou radu. L.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím všechny zkušené chovatele. Před deseti dny jsme si dovezli naše první agamy, dnes jsem je vá… nový
Mirchaika 23.11.2020 11:43
Mirchaika
Mne dle fotky prijdou celkem OK, rocni bych uz krmil hmyzem jen 2x - 3x tydne, jinak jen neomezene "… nový
lucifer 23.11.2020 17:47
lucifer
Děkuji za reakci. Samce jsme koupili se vším všudy, tedy i s terárkem. Jsou tak stále ve svém prostř… nový
Mirchaika 26.11.2020 11:08
Mirchaika
No...stejne bych si dal bacha, muze to mit nehezke nasledky. Jinak hezke zvirata, velmi pekne zbarve… poslední
lucifer 27.11.2020 09:07
lucifer

Zdravím všechny zkušené chovatele.
Před deseti dny jsme si dovezli naše první agamy, dnes jsem je vážila a v porovnání s hodnotami co jsem všude možně dohledala váží o dost více. Jedná se o dva samce, údajně roční: 1. 41cm a 438g, 2. 36cm a 338g. Co se týče potravy, tak vím, že předchozí majitel jim kromě cvrčků a sarančat dával i jablko a sušené moučné červy (nevím ovšem v jakém množství). Přikládám i foto agam. Aktivitu nedokážu posoudit, jelikož toto jsou má první terarijní zvířata.
Uvítám rady ohledně jejich následného krmení, jestli mám potravu postupně omezovat nebo jim hned nárazově po nějakou dobu nedávat živočišnou stravu vůbec. Jinak když jsou takto velké a vykrmené, tak by bylo vhodné i zimování, že?
Děkuji za všechny odpovědi.

Mne dle fotky prijdou celkem OK, rocni bych uz krmil hmyzem jen 2x - 3x tydne, jinak jen neomezene "zelene", a kondici udrzoval cca. takovouhle. Mel bych ale obavu z toho mit dva samce pohromade, nemusi to delat dobrotu. Bacha na to, kdyby se prali, bude nutne je oddelit - mit kazdeho v extra terariu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru