Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malý polní zajíček-prosím o pomoc

Odchovala jsem mládě zajíce předloňské léto , také jsem odchovala mládě králíka , které bylo ještě slepé . Obě zvířata mi byla přinesena z důvodu mojí profese . Šlo to celkem dobře , použila jsem mléko Beaphare Kitty Milk ( kočičí mléko ).
Krmení zpočátku 1-2ml stříkačkou , při správném sacím reflexu není nutné mléko do tlamičky tlačit , jak se zajíc chytne , poznáte ihned podle pístu na stříkačce .Po vypití naplnit opět stříkačku a opakovat . Pokud je dost napité , nemá pak zájem pokračovat v sání .Jak roste , můžete zvětšit stříkačku ( 5-10ml) .
Není nutné krmit v pravidelných intervalech , v přírodě ho matka krmí většinou jen v noci , ve dne ho nechává samotné , stačí brzy ráno , odpoledne , večer a pozdní večer.Uložte ho do krabice se senem , brzy se snaží pojídat i stébla.
Zajíček naprosto v pohodě , u králíka byl problém s nadýmáním , vylepšila jsem mléko probiotickým přípravkem Protexin Bio Lapis.Obě mláďata byla bez potíží převedena na pevnou stravu ( seno , tráva) .
Problémem umělého odchovu je ztráta plachosti, pokud ho pustíte zpět do přírody , stane se snadnou potravou predátora :-( Nechat si zajíce doma v bytě není zrovna ideální řešení , potřebuje hodně pohybu .
Je opravdu nejlepší nechat zajíčka , kde je , pokud ho někdo najde. Záchranné stanice se zpravidla pokoušejí vracet nalezená mláďata ihned zpět , pokud si nálezce pamatuje , kde ho sebral , matka se k němu vrátí....

http://imageshack.us/a/img248/2046/zajekbunny.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny