Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama x Leguan x ???

Iguany jsem dlouhá léta chovala a odchovávala, takže převážně z vlastních zkušeností z doby, kdy ještě neexistovaly petkařské webísky plné bludů. A později také z vlastních pozorování z volné přírody.

Ono co se týče toho "krmit tím co žere", tak to je bohužel často ten základní důvod zdravotních problémů leguánů chovaných jako pet. "Když on má Pepíček ten smetánek tak rád". Lidi jim dávají to, co leguánům chutná, jenže zvířata jsou jako malé děti, nejvíce jim chutná to, co by měli dostávat nejméně. Takže chovatel musí myslet za ně a krmit přiměřeně tím, co dostávat mají.

Co se týče toho hmyzu, tak březí smaice se bez něj neobejdou. Ona řada lidí se diví, že jim sice samice kladou, ale vejce se nelíhnou nebo mláďata potom nestojí za nic, pokud už se náhodou vylíhnou. A mláďata krmená čistě zeleným také hůře rostou. Čímž samozřejmě nepíšu, že by se jim mělo pravidelně podávat mouční červi v množství co hrdlo ráčí, ale samicím v době rozmnožování- před a po snůšce je důležité ty živočišné bílkoviny dodat. A mláďatům občas dát třeba saranči.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny