Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neplánované páření

Třeba mě hadi do samotnýho vermikulitu nikdy klást nechtěli, když jsem to zkoušel. dobrej je třeba do směsí substrátu do kladiště pro ještěrky a ještěry. Nebo i pro hady smíchanej s rašelinou. Samotnej ne.
Samici víc krmit můžeš, dokud bude žrát. S teplem bych si hlavu nelámal. Některý samice vyhledávaj větší teplo, ale to se pořeší samo tak, že ta samice zůstane ležet a vyhřejvat se delší dobu pod žárovkou. Delší svícení, vyšší vlhkost ani žádný speciálnější podmínky oproti normálu nepotřebuje. Snad jedině větší klid a netahat jí.
Do kladiště pro žofky je rašeliník ideální. Ale můžeš použít v podstatě cokoliv. třeba normálně rašelinu. Potřebují vlhčí (ne mokrej) substrát, kterej není studenej.
Pro gutky nic lepšího než je plastovej box s vyříznutým otvorem nevymyslíš :-).
Ty fotky žlutejch a plesnivejch vajec co jsi viděla, vznikly tak, že se vejce inkubovala na blbým substrátu, kterej byl navíc většinou ještě hodně mokrej (rašelinový bahno, přemokřenej lignocel, co si tak pamatuju) nebo byly vejce neoplozený.
V případě použití správně vlhkýho vermikulitu nebo rašeliníku můžeš bejt naprosto v klidu. Ono inkubovat se dá celkem v pohodě i v toaleťáku. Nebo bez substrátu. Dobrý vejce vydržej hodně. Nemusíš z toho mít strach.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny