Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výživa....

Jen tak pro zajímavost, hledal jsem zde na fóru, ale neuspěl jsem. Zajímalo by mě, zda-li jste někdo nezkoušel dát legovi listy chmele, popřípadě jeho šišky, podle mě by to mohla být pochoutka. Zkoušet to nehodlám, pokud nebude kladná odezva :-)

Předmět Autor Datum
A proč to nezkusit, chmel jedovatý není, tak zkusit jeden lístek a jednu šišku, buď mu bude chutnant…
Kája z Brna 26.02.2013 09:40
Kája z Brna
Ju, souhlas. Pokud to není jedovaté nebo dráždivé, tak to taky většinou zkusíme. Např. vinné listy s…
Y Draig Goch 26.02.2013 10:06
Y Draig Goch
Mě to tak napadlo, chuťově by to mělo být hodně podobné pampelišce, přeci jen to dává pivu hořkou ch…
Honey55 26.02.2013 10:11
Honey55
Jo, doma jsme to ještě řešili s dámou, akorát říkala, esli jim nebude vadit, že jsou ty listy trochu…
Y Draig Goch 27.02.2013 10:39
Y Draig Goch
Listy budou trochu ostřejší,tak by bylo možná lepší drobet je ořezat,ale jinak si myslím,že to není… poslední
Honey55 27.02.2013 12:03
Honey55

Ju, souhlas. Pokud to není jedovaté nebo dráždivé, tak to taky většinou zkusíme. Např. vinné listy si Lemrouch docela šmakoval.
Chmel působí sedativně, podporuje trávení, obsahem hormonálních látek tlumí mužskou pohlavní podrážděnost, ženám pomáhá regulovat menstruační cyklus. Působí desinfekčně a antisepticky. Používá se při nervové podrážděnosti, nespavosti, při dyspeptickém nadýmání a jako pomocný prostředek při plicní TBC a jako mírné diuretikum při potížích s prostatou. Tolik oficiální popis účinků. Musím říct, že na spaní je opravdu fajn a ani nemusí být prohnaný přes kvasinky... :-D:beer:

Mě to tak napadlo, chuťově by to mělo být hodně podobné pampelišce, přeci jen to dává pivu hořkou chuť a jestli se nepletu, tak by to mělo obsahovat dost vitamínů, pro nás hlavně vit G10-12% :-D..no na šišky si budu muset ještě nějaký pátek počkat, ale listy budou brzy, jen co příjde jaro:-)..no asi to vyzkouším..

Jo, doma jsme to ještě řešili s dámou, akorát říkala, esli jim nebude vadit, že jsou ty listy trochu chlupatý... :-D Ináč, já teda spíš jako vitamín P 10° - 12°, ale to není nic pro legouše.
Ty šišky jsou víc sedativní, než listy, mám ten dojem, aby ti leguán neprospal léto...
Hele, další zajímavé info - Chmel znali obyvatelé Sumeru i Římané. Mladé chmelové výhonky pojídali labužníci v Římě za dob Plinia jako salát se solí, pepřem, octem a olejem. Starší šištice se vařily a používaly jako chřest. Chmel byl označován za zeleninu povzbuzující chuť k jídlu, která uklidňuje nervy strávníků.

Listy budou trochu ostřejší,tak by bylo možná lepší drobet je ořezat,ale jinak si myslím,že to není špatnej nápad a co se týče těch šišek,dostal by je jen příležitostně(pokud budou chutnat,tak jako zpestření),já chci,aby se trochu proběhl a né aby mi chrápal na břiše u TV,to by byl skoro jako já a dva lenoši v jednom bytě:-D..No když pročítám vaše postřehy,už aby bylo jaro a začlo to vše růst a kvést:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru