Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výživa....

Jen tak pro zajímavost, hledal jsem zde na fóru, ale neuspěl jsem. Zajímalo by mě, zda-li jste někdo nezkoušel dát legovi listy chmele, popřípadě jeho šišky, podle mě by to mohla být pochoutka. Zkoušet to nehodlám, pokud nebude kladná odezva :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A proč to nezkusit, chmel jedovatý není, tak zkusit jeden lístek a jednu šišku, buď mu bude chutnant…
Kája z Brna 26.02.2013 09:40
Kája z Brna
Mě to tak napadlo, chuťově by to mělo být hodně podobné pampelišce, přeci jen to dává pivu hořkou ch…
Honey55 26.02.2013 10:11
Honey55
Jo, doma jsme to ještě řešili s dámou, akorát říkala, esli jim nebude vadit, že jsou ty listy trochu…
Y Draig Goch 27.02.2013 10:39
Y Draig Goch
Listy budou trochu ostřejší,tak by bylo možná lepší drobet je ořezat,ale jinak si myslím,že to není… poslední
Honey55 27.02.2013 12:03
Honey55

Mě to tak napadlo, chuťově by to mělo být hodně podobné pampelišce, přeci jen to dává pivu hořkou chuť a jestli se nepletu, tak by to mělo obsahovat dost vitamínů, pro nás hlavně vit G10-12% :-D..no na šišky si budu muset ještě nějaký pátek počkat, ale listy budou brzy, jen co příjde jaro:-)..no asi to vyzkouším..

Jo, doma jsme to ještě řešili s dámou, akorát říkala, esli jim nebude vadit, že jsou ty listy trochu chlupatý... :-D Ináč, já teda spíš jako vitamín P 10° - 12°, ale to není nic pro legouše.
Ty šišky jsou víc sedativní, než listy, mám ten dojem, aby ti leguán neprospal léto...
Hele, další zajímavé info - Chmel znali obyvatelé Sumeru i Římané. Mladé chmelové výhonky pojídali labužníci v Římě za dob Plinia jako salát se solí, pepřem, octem a olejem. Starší šištice se vařily a používaly jako chřest. Chmel byl označován za zeleninu povzbuzující chuť k jídlu, která uklidňuje nervy strávníků.

Listy budou trochu ostřejší,tak by bylo možná lepší drobet je ořezat,ale jinak si myslím,že to není špatnej nápad a co se týče těch šišek,dostal by je jen příležitostně(pokud budou chutnat,tak jako zpestření),já chci,aby se trochu proběhl a né aby mi chrápal na břiše u TV,to by byl skoro jako já a dva lenoši v jednom bytě:-D..No když pročítám vaše postřehy,už aby bylo jaro a začlo to vše růst a kvést:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru