Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem H. Petersi - neustálé boje

Dobrý den :)

Potřeboval bych poradit.

Mám terárium 80x40x40, v teráriu je 5 úkrytů, dvě napáječky (a taky pro udržení vlhkosti), teplota 26°C-30°C před den, v noci okolo 20°C, vlhkost přes den 60%-70%, večer 70%-80%. Ráno doplním vodu do napáječek, večer trochu ostříknu vodou. Udržuju jeden kout suchý, druhý je vlhký. Kvůli případnému vyhřívání jsem pod zdroj světla a na jeho kraj umístil břidlici. Pravidelně de terária dávám cvrčky a ty mizí. Takže si myslím, že podmínky mají skvělé. Nicméně mám s nimi od začátku problém.

Samec jí méně a raději se schovává, ale samice je nenažraná a občas i aktivní. Samec je také menší.

Oba se ale pořád perou! Jednou už jsem je musel odtrhávat, když samice držela za bok v klepetech samce a ten se jenom zmítal. Často taky samec běhal po teráriu a samice za ním. Samice se dokonce nebojí použít ocas a snaží se samce trefit do boku. Už je to několik měsíců a pořád si na sebe nezvykli. Samce mám teď odděleného od samice, která si vesele žije sama v teráriu.

Oba dva jsem před umístěním do terária měl odděleně v přenosných boxech vedle sebe. Samci trvalo než si zvykl, samice žrala hned, ale dohromady jsem je dával až po dvou týdnech odděleně a po překrmování. Nicméně teď nevím co s nimi. Samce nemohu držet dlouhodobě v přenosném boxu a jedna samice na takto velké terárium je zbytečný luxus.

Chtěl jsem koupit jedno o kus menší terárium, protože i tahle velikost je pro dva luxus, ale takhle bych je musel držet odděleně ve dvou a to se mi nehodí.

Napadá vás co by mohlo být za problém?

Jeden ze šílených nápadů je, že ''samec'' je ještě mládě, což mi nesedí ani podle prodejce, ani podle internetu, ale je o poznání menší, klidně bych tipoval o svlek.

Díkes za jakékoliv nápady :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny