Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka nevylézá

Zdravím, před 4 dny jsem si pořídil užovku červenou. Hned po vypuštění do terária si vzala myš a potom zalezla do úkratu a od té doby ani jednou nevylezla. Když ji vezmu do ruky chová se normálně ale potom se vrátí do úkrytu a nevylézá ani večer. Nevíte co sní je ?? S chovem začínám tak promiňte jestli je to hloupí dotaz. Děkuji.

loading...
Předmět Autor Datum
Mně to přijde jako přiměřeně hloupý dotaz, takových je tu spousta. Ale k věci. Od nově pořízeného ha…
Baluu 06.03.2013 07:54
Baluu
s hadem,kterej je nazranej,radeji nemanipuluj,aby na traveni mela potrebny klid..az se viditelne vyk…
ondr4 06.03.2013 11:24
ondr4
To asi moc klidu na trávení nemá, když je 4 dny u vás, už stihla žrát a ještě jste ji zvládl několik… poslední
Naomi 06.03.2013 15:53
Naomi

Mně to přijde jako přiměřeně hloupý dotaz, takových je tu spousta.
Ale k věci. Od nově pořízeného hada (bez rozlišování druhu, stáří ani pohlaví) bych vůbec nečekal, že bude hned žrát. Vyjímkou bude otrlý nebo mimožádně hladový jedinec, v takovém případě je nastartován běžný koloběh života, kdy 3-4 dny tu myš tráví a nemá potřebu se někde promenovat.
Pokud se užovka povaluje někde v koutě, je to normální. Pokud lítá po teráriu jako magor, je s ní pravděpodobně něco špatně. Doporučuju prostudovat alespoň základní informace o chovu.

s hadem,kterej je nazranej,radeji nemanipuluj,aby na traveni mela potrebny klid..az se viditelne vykali,tak potom pripadne s ni muzes v ROZUMNE mire maniopulovat s ohledem na jeji vek a dalsi parametry..jak bylo receno prede mnou,nastuduj si informace ohledne chovu a hadu samotneho..ma uzovka kdyz je nazrana,tak taky nic nedela,jen odpociva v ukrytu,nic patologickeho..

To asi moc klidu na trávení nemá, když je 4 dny u vás, už stihla žrát a ještě jste ji zvládl několikrát vyndávat dle popisu zřejmě přímo z úkrytu. Nejen že had potřebuje určitý čas a klid na trávení kořisti, navíc je u vás v novém prostředí. I tak bude užovka aktivnější v noci než ve dne a rozhodně nebude vaši společnost vyhledávat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...