Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguánek obojkový - rozmnožovaní

Ahoj, měla bych otázku ohledně rozmnožování. Koupili jsme si dospělou chovnou skupinu 1,2 , která už měla snůžku. Přez zimu jsme jim zhasli lampičky a krasně zimovali, sice ne v tak malo stupních ale asi jim to stačilo. Protože když jsme je pomalu probudili, tak začali žrat a rozmnožovat se. Ted to bude už víc než měsíc a samičky mají na sobě oranžové fleky po stranách, což by mělo znázornovat, že jsou bžezí. Furt ale normálně žerou a nevypadají ani moc že by se jim chtelo snášet. Jak dlouho je samice přezí a kolik by měli mít substrátu. Mam pro ně připravený terário 100x50x50, ted jsou zatím v 80X40x40 ale nechci je stehovat abych jim nedělala větší stres při vajíčkach. Díky moc za rady.

Předmět Autor Datum
Ahoj v prní řadě máš malé terko jak to první tak i to druhé,musíč si uvědomit že to nejsou pogony!!!… nový
honza12 16.03.2013 16:37
honza12
ahoj, chci se jenom zeptat jestli bude stacit pri inkubaci pisek se substratem a jestli v tom inkuba… nový
kalo 01.03.2015 18:58
kalo
no, asi by bylo nejlepší, kdyby sis vůbec něco k inkubaci obecně přečetl(a). V inkubátoru se pokud m… nový
Aurifer 01.03.2015 20:07
Aurifer
už jsem něco přečetl o tom pravě že chci si udělat vlastní inkubator ale musim jeste vice pocist jak… nový
kalo 01.03.2015 20:34
kalo
rikas ze by je mohli sezrat tak to radeji neriskovat to oni by je prostě sežrali, Crotafyti svá ml… nový
Aurifer 01.03.2015 21:20
Aurifer
ahoj chtel jsem se zeptat mam leguanky obojkova 1samce a 2 samice a ta jedna samice posledni dobou p… nový
KALO 05.05.2015 17:22
KALO
ahoj asi se s ní něco děje třeba je nemocná nebo ve stresu nebo je mrtvá když se nepohybuje po terar… nový
cejna 05.05.2015 18:29
cejna
mrtva nebude jeste dejcha ale je nejaka divna nemas fb bych ti poslal fotky toho leguanky do zprav t… nový
KALO 06.05.2015 14:55
KALO
Musíš je nahrát na nějakej image server a sem hodit odkaz. Nebo se tady registrovat a nahrát je sem.… nový
cejna 07.05.2015 08:53
cejna
Proste asi 4 dny mi ta jedna samice nějak vubec nežere,moc se nepohybuje a ma přimouřene oči skoro a… nový
KALO 07.05.2015 12:12
KALO
Chci si pořídit leguánka obojkového a nevím, kde bych je mohla sehnat. Máte nějaké odchovy nebo byst… poslední
Leguánek obojkový 15.03.2016 12:53
Leguánek obojkový

Ahoj
v prní řadě máš malé terko jak to první tak i to druhé,musíč si uvědomit že to nejsou pogony!!! 2 6e je samice barevná neznamená že je březí!! Já ji měl barevnou 3 měsíce a nic! 6rát žere neustále jako tank a přestává cac 7 až 4 dny před snáškou!!! Jen do ní cpiu co se do nich vejde!! Ale hlavně to terko, Já mám 1,1 ve 140 70 70 a je jim to akurát!!! Kdyby jsi věděl(a) o volné samici tak sháním!!!!

ahoj, chci se jenom zeptat jestli bude stacit pri inkubaci pisek se substratem a jestli v tom inkubatoru pak svitit 24hodin dene nebo jak a jeste jedna otazka pak kdyby se mi nahodou vylihli z vajicek ti leguanci jestli je muzu pripustit k tem starsim leguankum ...? predem díky :)

no, asi by bylo nejlepší, kdyby sis vůbec něco k inkubaci obecně přečetl(a). V inkubátoru se pokud možno nesvítí, vajcům světlo vadí. Ale to pak záleží na tom, jak máš ten inkubátor vyhřívaný. A kdyby se ti opravdu náhodou z těch vajíček vylíhla mláďata, tak jejich rodičům by jejich připuštění do ubikace opravdu nevadilo - moc rádi by je posvačili. Stejně, jako jakékoliv jiné menší tvory, co se jim vejdou do tlamy.

už jsem něco přečetl o tom pravě že chci si udělat vlastní inkubator ale musim jeste vice pocist jak na to a radeji i nove terarko udelat kdyby se nahodou vylihli a jak rikas ze by je mohli sezrat tak to radeji neriskovat :D pravě mám prvním rokem leguanky 2samice a jednoho samce ale stari uz budou ty 2 roky a chtel bych aby mi vysel odchov mladych :)

Chci si pořídit leguánka obojkového a nevím, kde bych je mohla sehnat. Máte nějaké odchovy nebo byste mohl někoho doporučit? Budu ráda, když mi napíšete vaše zkušenosti s chovem, aby bylo vše v pořádku. Mám již asi dva roky leguány pustinné a zajímalo by mě, zda je mohu dát společně do jednoho terária. Slyšela jsem, že je to možné, ale bojím se, aby nedocházelo k nějakým bojům, aby si neublížili. Co myslíte? Také bych byla ráda, jestli vy nemáte, kdybyste mi doporučil nějaké chovatele, co obojkové mají a měli by třeba nějaké na prodej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru