Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opískování krytu osvětlení

Dobrý den,
prosím o radu ohledně opískování krytu žárovky v teráriu. Mám mladou agamu vousatou a v terárku mám u ní 40w obyč. žárovku + vedle repti glo 10 26w obě jsou klasika v zavěšeném hliněném květináči. Jde mi o to, pokud bych chtěla květináče opískovat, jaké případně použít lepidlo aby nebylo toxické a sneslo i vyšší teploty při svícení. Přemýšlím nad lepidlem na hračky (netoxické) ale nevím jak snáší ty teploty? Budu ráda za všechny rady, zatím jsem na odpověď nikde nenarazila. Určitě by to vypadalo pěkně, ale pokud by se mělo při svícení z lepidla uvolňovat nějaké svinstvo, tak se na to samozřejmě vykašlu :) Díky

Jo a ještě jeden dotaz - prý by se žárovky typu repti glo neměli dávat vůbec do krytu (květináče) protože je lepší nechat jí svítit jen tak (bez obalu). Jak to máte vy? Protože mě to docela vypaluje oči, tak jí mám zapuštěnou částečně v květníku a větší částí ven z něj... Ale podstatné je, aby byla spokojená agama, tak jí kdyžtak nechám bez květníku a na pozorování agamy si vezmu sluneční brýle :)

Předmět Autor Datum
usporka "v kvetinaci" vic trpi neb se vic zahriva (trubici to nevadi, ale te "bouli" v ktere je elek…
lucifer 22.03.2013 14:43
lucifer
jojo právě koukám na jednu fotku, kde to takhle podobně má někdo udělaný, takový polostínítko, tak d…
Marja 22.03.2013 15:30
Marja
máte někdo nějaký fotky, jak to vypadá? poslední
bloumabl 25.09.2013 21:20
bloumabl

usporka "v kvetinaci" vic trpi neb se vic zahriva (trubici to nevadi, ale te "bouli" v ktere je elektronika ano) = potencialne kratsi zivotnost. Kdysi jsme to resili tak ze se udelalo "polo-stinitko" z korku - zepredu a zvrchu otevrene. A jeste jsem to zevnitr vylepil alobalem = odrazelo tam kam bylo potreba to co by jinak svitilo zbytecne ven ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru