Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Váha leguána zeleného v 8 měsících

Ahoj všem a díky za vaše názory. V příloze přikládám fotku s legouškem. Dá se říci, že je celkem klidný, nechá se klidně vzít do ruky a vytáhnout z tera.
S tím krmením - každý den zkoušíme různé variace míchanin - základem je vždy polníček a strouhaná mrkev a k tomu dále střídáme dalším možné papání - miluje kedlubnové listy (vše samozřejmě krájím na tenoučké nudličky), k rukole má, zdá se, vyložený odpor - ona nevoní zrovna libově ( ale přítom naše agamy se po ní můžou zbláznit). Zkoušeli jsme také kořen petrzele, červenou řepu, čínské zelí, rajče,strouhaný malinký kousek jablíčka nebo ždibec banánu - nic (ani z ruky), Prostě co je v misce v teru ho nezajímá. Misku mu dávám ráno před odchodem do práce, a pak čerstvou zeleninu dostává odpoledne z ruky. To mám jistotu, že ač málo, alespoň trošinku si zobne.Už jsem se zařekla, že mu takto nic dávat nebudu, ale na druhé straně se bojím, když je tak mrňavý, že by mohl ještě začít hubnout. Každý den se koupe ve vaně (teď se zrovna svléká. Někdy vytlačí cca 5cm dlouhou nudli, druhý dne pak zase jen midi bobek jak třeba týden staré mládě agamky vousaté (pro představu). Přitom jsem četla, že by měla mláďata vylučovat i 4x denně. Chápu, že když nic moc nezbaští, není asi ani nic moc výkon na druhé straně.
Dnes jsme byli na veterině, vypadá to, že má asi nějakou zatuhlinku ve střevech - takže jsme dostali special olejíček, snad to pak vytlačí. To je asi možná hlavní problém, proč se sám k misce nehrne. A protože má asi hlad, tak si zobne alespoň trochu z ruky. Každopádně doufám, že se problém co nejdříve vyřeší a začne prospívat a hlavně baštit a růst.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny