Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekon-začátečník-výběr

Přeji hezký večer.
Dnes jsem v TV sledovala dokument o gekonech a gekončících a tak nějak mne napadlo, že bych si jednoho pořídila. Již jsem nad tím v minulosti přemýšlela, ale tenkrát jsem byla ještě příliš malá na takového tvorečka.

Jsem v tomhle oboru ale naprostý laik, tudíž bych se chtěla obrátit na dlouholeté a zkušené chovatele s žádostí o radu. Co to jsem si dnes na internetu nastudovala, ale stále je mi to málo.

Jaký druh by byl nejvhodnější pro začátek? Všimla jsem si, že často všichni radí kousky z rodu Phelsuma, ale zatím jsem nenarazila na jediného, který by mi učaroval.. navíc mi přijde, že jsou strašně droboučký a bála bych se, že mu ublížím.

Tudíž bych raději nějaký kousek ve velikosti cca 15 cm alespoň.. ale zase, aby mi z něho nevyrostl 30-ti centimetrový obr.

Pro příklad sem hodím obrázek jednoho krasavce, který by se mi opravdu líbil, ale nevím jak je na tom s náročností, takže to berte opravdu pouze jen jako ukázku něčeho, co bych si představovala. http://terarka.net/jesteri/atlas/gekon_madagaskars ky

Dalším kritériem je, že bych chtěla spíše denního tvora, než-li nočního.

Terárium ještě nemám žádné, to chci koupit na míru danému druhu.

Rozhodně to nechci nijak uspíšit, takže si dávám minimálně měsíc, než bych pokoupila vše potřebné a až teprve potom bych si drobečka přivezla domů :)

Za KAŽDOU radu a informaci budu neskonale vděčná :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No a co třeba pagekon řasnatý? Jsou sice noční, ale jsou to náramně komická zvířata. Nejsou to takov…
.Hana78 30.03.2013 07:23
.Hana78
Já ti nevím,ale všechny moje felsumy, a grandisky zvlášť,plaché rozhodně nejsou.Grandisky jsou schop…
Martin1 30.03.2013 07:28
Martin1
Jo,jo.Přijdou olizovat prst s kašičkou.Dají se naučit na krmení z ruky.Jsou parádní.
mudla 30.03.2013 07:48
mudla
Ono taky gekončík noční moc noční není. Naši vstávají s mým příchodem z práce a prudí u předního skl…
Kája z Brna 30.03.2013 12:34
Kája z Brna
Zatím jsem přikloněná asi nejvíc k phelsumě laticaudě, ale jak jsem se tak těch pár dní snažila hled…
Lochnidlo 30.03.2013 14:15
Lochnidlo
Laticaudy teď nějaké mám.V Holešovicích nebudu,ale budu v Praze den před burzou. poslední
Martin1 30.03.2013 14:51
Martin1

No a co třeba pagekon řasnatý? Jsou sice noční, ale jsou to náramně komická zvířata. Nejsou to takoví "plašani" jako felsumy. Máme felzumu madagaskarskou i pagekony. Myslím, že pro začátek jsou pagekonni lepší, jsou méně nároční a dají se mnohem lépe ochočit. Felszuma je sice denní, ale většinu času se schovává. Pagekoni většinou usnou tak, že jsou vidět a v podvečer se probouzejí. O obou druzích jsou hezky napsané knížky z nakladatelství Robimaus: http://www.robimaus.cz/cs/3-edice-abeceda-terarist y, doporučuji je nastudovat.

Zatím jsem přikloněná asi nejvíc k phelsumě laticaudě, ale jak jsem se tak těch pár dní snažila hledat po netu chovatele, tak jsem nenašla ani jednoho, kdo by měl odchovy k nabídce..tak se modlím, aby se v Holešovicích někdo s p.l. našel :D Uvidíme..když nebude, tak se to lidově taky neposere..nemusím ji mít hned :)
Jak je to u nich jinak s ochočením, nevíte? Jasně, že se s ní nebudu mazlit od rána do večera, ale přeci jen bych občas chtěla s tím tvorečkem mít nějaký kontakt.

Ale na toho pagekona se taky mrknu, děkuju za tip :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru