Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium

Jistě máš pravdu, hledání na netu a čtení odborných knížek by nikdo neměl obcházet. Než jsem si pořídila první hádě, měla jsem načteno tolik, až se sypalo z knihovny. Stejně je ale vždycky více (aspoň pro mě) slovo zkušeného chovatele, který hady chová a odchovává desítky let. A z toho vycházím. Mám doma několik knih, a můžu svědomitě říci, že se v nich informace různí. A o netu snad ani nemluvě - tam si každý napíše, co se mu zachce a co on považuje za správné, hodněkrát jsem našla takové blbosti, že mi hrůzou vstávaly vlasy na hlavě.
Nebylo by lepší, než vrtat do tazatele, který si opravdu neví rady, mu hodit odkaz na vlákno? Protože znám lidi, co se ztratí na vlastní doméně. Ono shazovat lidi, že nic neví a jsou blbí a líní, promiň, ale to dovede každý. Posuzuji dle "své" poradny, kde v odpovědích na opakující se otázky najdeš vesměs právě odkazy na vlákna minulá.
A proč jsem vlastně tazateli nic neporadila? Protože tomu nerozumím, tak raději mlčím, než abych kecala hlouposti. Neříkám, že zde rádci neradí, ale opravdu je zde několik takových, co raději začátečníka shodí, jaký je vlastně debil, když neví "takovou základní věc". Můžu tě ubezpečit, že hady mám přes 10 let a z některého jejich chování jsem byla nesvá i já - tak jsem se zeptala. Odborníci z nebe nepadají.
Možná by nebylo na škodu se zamyslet, co udělá takový začátečník, který se v dobré víře přijde na něco zeptat a snese se na něho lavina rýpání, poznámek apod. Jistě příště půjde někam, kde jsou lidi příjemnější.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny