Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pozadí pro Rhacodactylus ciliatus

Dobrý den stavím pro ciláty nové a větší terárium (viz foto), a potřeboval bych poradit, teď už jsem před koncem tvarování pozadí s polystyrénu (20cm tlustý, technika vypalování pájkou) a otázka zní jestli můžu rovnou na polystyrén nanášet flexi stavební lepidlo na obklady a nebo to nějak vytvrdit aby to nepraskalo. A pak ještě nevím čím to mám tónovat a barvit aby to vypadalo co nejlépe (chtěl bych dosáhnout větší barevnosti a věruhodnosti jako pravá „skála“). Hodně jsem o tom četl a pro ciláty bych chtěl spíše hladší povrch kvůli jejich „povrchu nohou“ (asi technika posypu písku odpadá). Dále nevím jestli tónovat rovnou flexi lepidlo nějakýma pigmentem a pak to přetřít matným lakem, nebo použít Balakryl a ten tónovat pigmentem a pak lak. Nebo Lepidlo na dlaždičky pak vrstva epoxidového lepidla pak nějaká barva a barevné varianty a přetřít to matným lakem. V pozadí mám udělané i kapsy pro budoucí rostliny (nevím jestli tam nechat jen přírodní polystyrén nebo to taky polepit a natřít? A udělat tam i odvodňovací dírky je asi jasný). Budu rád když se podělíte o své názory a předem díky.

Předmět Autor Datum
Pozadi vypada pekne, i je to krasne velke terarko (az zbytecne velke, kolik jich tam bude?) ale pro…
lucifer 05.04.2013 08:22
lucifer
Pozadí jde bez problémů vytáhnout ven a osprchovat ho i květenu, když už jsem se do toho pustil rád… poslední
Fejfa 05.04.2013 13:50
Fejfa

Pozadi vypada pekne, i je to krasne velke terarko (az zbytecne velke, kolik jich tam bude?) ale pro ciliaty je nejlepsi pozadi zadne pozadi, dle mne. Ciliati jsou cunata, a tohle nepujde nijak rozumne ocistit, extremne neprakticke. Radej tam nechat jen sklo, pripúarne nalepit nejakou omyvatelnou tapetu, udelat tam poradnou dzungli kterou pujde jednou za cas vyndat ven a opucovat. Jen muj osobni nazor teda.

Pozadí jde bez problémů vytáhnout ven a osprchovat ho i květenu, když už jsem se do toho pustil rád bych to i dodělal. Jen bych potřeboval poradit s finální úpravou, aby to bylo dobře omyvatelný. Minulí rok se mně vylíhlo 6 cilátů (byla to první snůška mích chovanců), tak bych je rád umístil do nového, nebo tam dám mé první cilaty 1,2.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru