Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vodní želvy - křížení

Ale že se vozí všechno samice je hloupost...
no tohle si teda nemyslím... Dřív když jsem ještě kupovával faremní mláďata, tak sem se osobně setkal s tím, že drtivá většina je opravdu samic, např z 20 želv jeden samec...
Neustále mě kontaktují lídé s tím, že si koupili, mladé želvy na burze a ted shání aspon jednoho samce...

Mailově jsem komunikoval s farmou "Tangi turtle farms, inc" odkud se dováží želvy i k nám do ČR (alespon podle importéra, kterého zná téměř každý terarista...) Teplotní rozsah při kterém inkubují mi samozřejmě nesdělili kvůli "úniku know-how" ale že jsou odchovy téměř vše samice mi odkývali...

Protože faremní chovy severoamerických želv vypadají tak, že prostě oplotěj vodní nádrž s dospělýma želvama a pak tam jenom vylovují vylíhlá mláďata.
Mluvíš o nějaké konkrétní farmě? Já jsem se dosud setkal s tím, že se snůšky bezprostředně po nakladení klasicky přemisťují do vytápěných místností, obdobně jako při našem zahradním chovu.
A z fotek je mi jasné, že by si ty želvy po pár dnech vyhrabávali, nebo ničili snůšky navzájem. Vodní plochy jsou želvama absolutně přeplněné, že to někdy vypadá, že by šlo přes hladinu projít suchou nohou.

Náhodné video, kterých lze najít mnohem více... http://www.youtube.com/watch?v=PHaqdXDeXpk

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny