Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smutek po smrti kamarádky agamy

Ano přesně tak. Chov na volno u takových zvířat je úplná blbost. Ale já říkám, že není na škodu je sem tam nechat proběhnout po větší ploše než je v teráriu. Je fajn se dívat jak si ta agama proběhne několik metrů bez zastavení. Než když ji v terariu pomalu po jednom metru běhu zastaví stěna nebo sklo. Doporučené rozměry pro jednu agamu jsou např. 120x50x50. Když tam budu mít 50ti cm ještěra celý jeho život, tak se nikdy neproběhne tak jak by mohla.

Když bude běhat po bytě, není to tím, že by chtěla dovádět, skotačit, hrát si a prozpěvovat, ale spíš bude reálnější, že se bude snažit najít úkryt nebo teplé místo, protože se najednou dostane do jiného prostředí, které pro ní může znamenat stres

Tohle nemusí platit už všech jedinců. Jednak ven se dožadují vždy jen vyhřáté agamy. a jednak o nějakém hraní, skotačení atd. nebyla vůbec řeč. Můj samec většinou po vypuštění tak půl hodiny běhá přes celý byt a pak si vyleze bud na gauč nebo batoh, kde sedí a pozoruje okolí. Pak ho vrátím zpět do terária a tam si vyleze na své místo a je spokojený. Nikdy ani jeden náznak stresu. Samička si zase poběhá a pak se rozvalí někde na koberci. V létě se kolikrát rozplácnou na kachličkách, aby se zchladily. Ale jak jsem už napsal je to věc názorů a jestli se na to někdo necítí nebo nemá k tomu uzpůsobený byt nebo má vystresovanou agamu, tak ať raději vůbec nepouští. Samozřejmě souhlasím s tím, že agamám je nejlépe v teráriu, ale proč jim občas nedopřát trochu pohybu navíc, když samy chtějí. Nemusí být zavřené celý život v jedné bedně - obzvlášťe u těch s menšími terárii. Nikomu tady neberu jeho názor, jen jsem chtěl vyjádřit ten svůj a vadilo mi jak tady lidi slovíčkaří a srovnávají jeden druh s úplně jinými druhy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny