Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Používání "demi" vod v terarijních chovech

Zaprvé by to vypláchlo i žáby/pulce
nutně ne, pulci mají ústní ústrojí, kterým se umí přichytit. Žáby se před deštěm umí skrýt a v broméliích se obvykle nezdržují celý den.

samec pulce přenáší mezi bromelkama
může, ale nemusí, žáby se obvykle rozmnožují v období dešťů, kdy prší opravdu každý den. Nelze tak zobecnit na celou Jižní Ameriku, každý mikrobiotop má svá specifika.

Další poměrně podstatná věc, že když to vezmu kolem a kolem, tak díky chem. procesům v růžici, bromelie kvetou.
tak toto jsem moc nepochopil, ale souhlasím, že v růžicích bromélií nežijí jen pulci, ale spousta dalších organismů, vyšších i nižších, které samozřejmě produkují do vody metabolity. Ono se dokonce i usuzuje, že bromelie vykazují jistou míru karnivorie, jelikož mrtvolky živočichů a jiné organické látky dokáží bromelie z vody v růžicích vstřebat do samotné rostliny.

tvrdost/vodivost takové vody bude opravdu minimální, ale k destilce bude mít sakra daleko
to jistě, ale nemůžu zajistit dostatečný přísun vody z bromélií, proto jsem přešel na destilovanou vodu.

Donedávna jsem používal jen odstátou, velmi měkkou vodu z vodovodního řádu prohnanou přes uhlíkový filtr. Z této vody jsem připravoval tzv. tadpole tea (namočené listy s vyšším obsahem taninů, které mají zabránit bakteriálním a houbovým infekcím), ovšem začal jsem mít problém s tím, že se ve vodě začaly množit mikroorganismy v podobě jakéhosi slizu, který pak pulcům ucpával ústní otvor a ti pak umírali nebo tzv. bloating (nepřirozeně nafouknutý pulec), což je také způsoběno mikrobiální infekcí. Po přechodu na destilku jsem žádný problém zatím nezaznamenal, možná časem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny