Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený utekl

Zdravím.
Stala se mi velmi nepříjemná věc. Se svým leguánem jsme se vydali na procházku k vodě, bohužel mi utekl do trávy a poté nebyl nikde k nalezení. V okolí je spousta vysokých stromů, tráva, keře a řeka. Myslím že bude zalezlý na některém ze stromů, ale těžko říct. Chci se zeptat zda neví někdo o nějaké radě jak ho vylákat např na nějaké místo se žrádlem nebo podobně. Budu vděčný za každou radu. Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kravina brát si leguána na procházku k vodě no, jak to dopadlo našel si ho ? nový
Pepas87 09.06.2013 19:39
Pepas87
Ještě tip - je docela hnusně, tak budě někde zalezlej - ale až vyleze sluníčko, tak se nejspíš půjde… nový
lacerta. 09.06.2013 20:06
lacerta.
on přecejen je to u chamíků o něco menší problém, než u těch legů. Nejsou tolik pohybliví a jsou o d… nový
Aurifer 09.06.2013 20:12
Aurifer
My měli štěstí a našli ho asi do týdne - v lískový aleji - samozřejmě na vrcholu stromu (Od tý doby… nový
lacerta. 09.06.2013 20:49
lacerta.
v lískový aleji - samozřejmě na vrcholu stromu (Od tý doby vím, že chámík je sakra rychlý zvíře) Jj… nový
Aurifer 09.06.2013 21:07
Aurifer
Bože, co máš v hlavě!? Seno!? Všim sis vůbec, že ten legoš nemá srst, neštěká a nepřiběhne na povel… nový
MF 10.06.2013 10:26
MF
Spíš bych řekl že ho buď neco toulavého dostane, nebo ho někdo odchytí (v horším případě v "panice"… nový
Roker 10.06.2013 11:49
Roker
zas leguáni a chamíci jsou v tomhle dost v pohodě, mají tak vyvinuté záchovné mechanismy, že jim fun… nový
Aurifer 10.06.2013 14:08
Aurifer
Tak je pravda, že pokud, jak píšeš poměrně rychle zdivočí a vrátí se jim plachost, tak se mu šance r… nový
Roker 10.06.2013 15:00
Roker
Zadavatel nestichl, ale stále hledá stále hledá.Teď vážně šance je fakt malá knám když dojde návštěv… nový
Mařena 10.06.2013 19:08
Mařena
Hm, kujva, taky mi dneska zdrhnul, nedovřený vrátka u venkovního výběhu.. Zkusim ho nalákat pod svět… nový
Xantocon 18.07.2013 23:25
Xantocon
http://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/nemodforum/ r/detail/1536019/leguan-pomoc nový
Ulmus 20.06.2013 23:22
Ulmus
Zdravim vsechny potrebuju pomoc pritelkyne pred 2dny otevrela terrarko trochu no a bohuzel utekl a j… nový
rickah22 03.05.2015 14:21
rickah22
Že by prolezl větračkou neni moc pravděpodobný, asi bude někde v bytě...nevim jak to bylo velké zvíř… nový
Aurifer 03.05.2015 16:11
Aurifer
Mohu jen potvrdit, že se vejde i do míst kam to podle selskýho rozumu nejde :) poslední
Riwer 03.05.2015 23:44
Riwer

Ještě tip - je docela hnusně, tak budě někde zalezlej - ale až vyleze sluníčko, tak se nejspíš půjde někam nahřát - tak to je podle mě asi nejlepší šance, kdy ho najít. Tak vzít dalekohled a pročesávat okolí... (Kdysi jsem měla podobně blbej nápad na zahradě s chameleonem... myslela jsem si, že z toho keře uprostřed ničeho nezdrhne a nakonec to bylo jak v tom vtipu o uteklých želvách :-/ Ale právě jsme ho našli při slunění...)

on přecejen je to u chamíků o něco menší problém, než u těch legů. Nejsou tolik pohybliví a jsou o dost nápadnější. A taky odolnější, takže obvykle přežijí až do období, kdy začne opadávat listí a chamík je najednou na keři dobře viditelný...hodně lidí takhle na podzim našlo svého nebo cizího chamíka :)

S tím legem je právě problém v tom, že on si sice vyleze na nějakou osluněnou větev, ale zřejmě vysoko v koruně, rozplácne se tam tak, aby nebyl vidět...a když někdo přijde ke stromu, tak se ještě přešoupne na té větvi podélně na druhou stranu, aby fakt vidět nebyl. To cham prostě sedí a čučí a doufá, že je neviditelný sám o sobě někde na keři.

My měli štěstí a našli ho asi do týdne - v lískový aleji - samozřejmě na vrcholu stromu (Od tý doby vím, že chámík je sakra rychlý zvíře:-D)

Ale stejně si myslím, že přeci jen bude v době slunění o fous větší šance než jindy... (Na šťastnej konec to taky moc nevidím, vzhledem k tomu, že já jsem schopná půl hodiny hledat agamy/bazilišky v terárku - to posouvání za větev podle toho z který strany pozorovatel kouká maj fakt promakaný:-D, ale zase bude mít třeba kliku...)

v lískový aleji - samozřejmě na vrcholu stromu (Od tý doby vím, že chámík je sakra rychlý zvíře)

Jj, oni slunící se chamíci jsou naštěstí celkem dobře vidět, protože se sluní ve stoje většinou někde na nějaké tenké plně osluněné větvi. To legoši mají obráceně, ti se sluní na nějaké tlusté větvi vleže, takže tam dobře splývají. Co se týče té pohyblivosti, tak chamíci na to, aby dovedli rychle utéct když je člověk nehlídá jsou rychlí až až, to je pravda :-). Ale zase ten legouš přecej dokáže utéct dál, navíc pak pokud už ho člověk najde jak sedí někde v koruně stromu, tak se hrozně špatně chytá. Protože když zjistí, že byl odhalen, tak spadne ze stromu jak šutr a peláší pryč, většinou na jiný strom kam se zase zašije.

takže kdyby ho dotyčný náhodou viděl někde sedět, tak chytat na dostatečně dlouhý prut se smyčkou, jinak to je skoro bez šance. Obzvlášť pokud ten legouš je vyhřátý a ještě v dobré kondici.

Bože, co máš v hlavě!? Seno!? Všim sis vůbec, že ten legoš nemá srst, neštěká a nepřiběhne na povel k noze?
Zase to kvůli blbosti člověka odskáče zvíře.
Šance že ho najdeš je velmi mizivá. Doslova to je jak hledat jehlu v kupce sena. Léto si užije na svobodě a v zimě chcípne. :-(

zas leguáni a chamíci jsou v tomhle dost v pohodě, mají tak vyvinuté záchovné mechanismy, že jim fungují i v našich podmínkách. Umlátit Iguanu klackem neni žádná prča, on se jen tak nenechá :-). Ono v podstatě ani není snadné ho najít a chytit, a to jak pro člověka, tak pro predátory....ne nadrmo je v jejich domovině střílej prakama a brokovnicema. Záleží jaké bude léto, ale legouši to celkem v pohodě dávají až do nočních poklesů k 10°C, pokud je přez den teplo. A jemeňáci kupodivu přežijí i mírné mrazíky, vím o řadě nalezených zvířat, která přežila venku při -5°C :-)

Nicméně v tomhle případě bych toho optimismu, že se zvíře najde a podaří odchytit taky moc neviděla.

Tak je pravda, že pokud, jak píšeš poměrně rychle zdivočí a vrátí se jim plachost, tak se mu šance rapidně zvýší, jsou to rychlé potvůrky. Nevím z čeho jsem předpokládal, že se jedná o mládě a říkal jsem si, že toulavá kočka by ho dostala poměrně hravě. Dospělce už samozřejmě jedině pes a ten po stromech nešplhá. No zadavatel nějak stichl, takže další info asi nedostanem jak to vypadá...

Zadavatel nestichl, ale stále hledá stále hledá.Teď vážně šance je fakt malá knám když dojde návštěva tak se mně ptá, co je v tom terárku nic nevidíme a nejsou schopní najít metroveho legouše pod stropem na větvi.Tak že venku to je tak na dalekohled a pevné nervy.

Zdravim vsechny potrebuju pomoc pritelkyne pred 2dny otevrela terrarko trochu no a bohuzel utekl a ja se snazim ho najit byt jsem obratil vzuru nohama a nic!okna udajne byli otevreny na polohu vetracka tak snad neutekl jinak muzu podekovat stary se kterou uz nemluvim 3dny!!!napadaji vas mista kam by mohl zalist dekuji vam za pripadne odpovedi

Že by prolezl větračkou neni moc pravděpodobný, asi bude někde v bytě...nevim jak to bylo velké zvíře, ale počítej s tím, že i odrostlý legouš se dokáže vměstnat do neuvěřitelné škvíry, natož třeba prcek. Takže hledej někde spíš po výškách ve škvírách za nábytkem atd, pokud máte záclony, tak až vyleze slunce, možná na nich bude sedět. A taky za ledničkou, lednice je oblíbená, protože je za ní hřející škvíra. Pak za topením, za trubkama, za linkou atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru