Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rhacodactylus ciliatus

Teploty nijak extra neudržuji. Hlídám pouze aby teplota nepřelezla v létě cca 28 a v zimě neklesla pod 20.

Vitaminy - obecně krmím ciliáty mláďaty švábů blaptica dubia nebo dospělci panchlora nivea (ti jsou nejlepší, ale dost zdrhaj :-D) a cvrčky.

Jakýkoliv krmný hmyz obaluji v Roboranu H http://www.robimaus.cz/cs/vitaminy-a-mineraly/672- roboran-h-8595113000211.html.

Cca jednou týdně jim dávám buď kaši z ovoce, pokud doma zrovna nějaké je, nejlépe přezrálé, namíchané taktéž s Roboranem tak 1:5, aby tam toho nebylo moc, případně ještě s tímto přípravkem http://www.lekarna.cz/calcium-chloratum-ivax-sol-1 x100ml/#hodnoceni, což je původně tuším pro děti při nedostatku vápníku. Je to ale díky tomu sladké a ciliáti jsou schopni to olizovat klidně samotné ;). Navíc ani Roboran, ani ty kapky nestojí moc a vydrží to půl roku až rok, takže není co řešit.

Používám ještě Repashy Superfood http://foodrep.webnode.cz/repashy-superfoods/crest ed-geckos-meal-replacement-powder/, to je takový ideál pro člověka, který nechce řešit hmyz, je to už namíchané jídlo včetně vitaminů a minerálů. Já to používám jenom občas, třeba jednou za 14 dní, v zimě když se hůř shání hmyz tak častěji, jako doplněk, aby tu stravu měli pestřejší.

Edit: Dávkování moc neřeším - co zůstane na hmyzu, to zůstane, množství vitaminů do kašiček, jak jsem psal cca 1:5, ale to je spíš, aby to ještě chutnalo jako ovoce a né jako léky :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny