Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstáté šupiny

Dobrý den mám krajtu tmavou která má jakoby odstáté šupiny nemá to po celém těle ale je na určitých místech nevíte z čeho a proč to má. Mám ji v teráriu z osb desek a jako podklad má piniovou kůru teplota v teráriu asi 26°C a pod žárovkou víc rosím tak 2-3 týdně krajta žere menší potkany asi pře týdnem se svlékla svlečka byla trochu potrhaná ale krajta byla svlečená celá předem děkuji za odpovědi.
krajta_tmava

Předmět Autor Datum
Ak ti to pomoze, bud kludny,nic to nie je,napr. "otlacene,preliacene",pri zvliekani, pohybe,..
Cataphractus 27.06.2013 11:26
Cataphractus
To je normální, jsou to jen ohnuté šupiny. U větších hadů je to naprosto běžné - šupiny se ohnou při…
J.K. 27.06.2013 11:32
J.K.
Úplně nevím co myslíš tím, že to během pár dnů nepůjde poznat. To snad jen že by odteď had už napořá…
Sharkie 28.06.2013 12:48
Sharkie
Ono stačí, že bude stočený trochu v jiné pozici. Tohle u mladších zvířat vzniká v místech kde je těl…
J.K. 28.06.2013 13:35
J.K.
Kdysi jsem míval hroznýše, měl to taky a jak říká Sharkie, nemizelo mu to. Že by byl obézní, to těžk…
nikolas 28.06.2013 16:00
nikolas
jojo je;-)
Jerry3377 29.06.2013 02:09
Jerry3377
Zdravím, taky mám doma tmavku a bohužel jsem se teď o ni nemohl 7 týdnů starat a nechal jsem ji na s…
Fajrmen 24.12.2014 10:56
Fajrmen
V klude, porosit, mozes ju vykupat vo vlaznej vode pre dobry pocit. Pripadne moze byt aj zle zvlecen… poslední
anchietae1 24.12.2014 22:55
anchietae1

To je normální, jsou to jen ohnuté šupiny. U větších hadů je to naprosto běžné - šupiny se ohnou při stočení hadího těla a čím je had mohutnější, tím víc takových zlomů. Během pár dní to nepůjde poznat.

Jinak v 1/3 terária by mělo být nad 30 - 33°C, ve zbytku méně. Tmavky obecně preferují teplotu kolem 28°C. Rosil bych klidně denně pokud se nedaří udržet optimální vlhkost.

Úplně nevím co myslíš tím, že to během pár dnů nepůjde poznat. To snad jen že by odteď had už napořád ležel i lezl natažený. :o)) Mám pět druhů hadů a každý má jiné šupiny. Nejvíc má takhle zalomené šupiny tmavka a čím je starší, tím víc to tak je v místech ohybu. Když mu někdy jedu rukou po těle, až se podivím, že na některém místě to má celkem dost. Je to normální.

Ono stačí, že bude stočený trochu v jiné pozici. Tohle u mladších zvířat vzniká v místech kde je tělo po delší dobu ohnuté v ostřejším úhlu, zvlášť pokud je had po svleku a šupiny jsou měkčí. Samozřejmě u většího, a hlavně obézního hada, tohle vznikne i při mírném zahnutí těla.

Zdravím, taky mám doma tmavku a bohužel jsem se teď o ni nemohl 7 týdnů starat a nechal jsem ji na starost tatíkovi. On samozřejmě zapomíná rosit, takže mívá dost sucho... po břiše má jakoby odstáté šupiny a v mezerách prach z piniové kůry... když na ni sáhnu tak do protisměru strašně snadno odstávaj šupiny po přjetí ruky... mám z toho celkem strach, protože teď když jsem si ji vyndal tak mám pocit, že má měkký břicho... díky za radu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru