Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstáté šupiny

Dobrý den mám krajtu tmavou která má jakoby odstáté šupiny nemá to po celém těle ale je na určitých místech nevíte z čeho a proč to má. Mám ji v teráriu z osb desek a jako podklad má piniovou kůru teplota v teráriu asi 26°C a pod žárovkou víc rosím tak 2-3 týdně krajta žere menší potkany asi pře týdnem se svlékla svlečka byla trochu potrhaná ale krajta byla svlečená celá předem děkuji za odpovědi.
krajta_tmava

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je normální, jsou to jen ohnuté šupiny. U větších hadů je to naprosto běžné - šupiny se ohnou při…
J.K. 27.06.2013 11:32
J.K.
Zdravím, taky mám doma tmavku a bohužel jsem se teď o ni nemohl 7 týdnů starat a nechal jsem ji na s…
Fajrmen 24.12.2014 10:56
Fajrmen
V klude, porosit, mozes ju vykupat vo vlaznej vode pre dobry pocit. Pripadne moze byt aj zle zvlecen… poslední
anchietae1 24.12.2014 22:55
anchietae1

To je normální, jsou to jen ohnuté šupiny. U větších hadů je to naprosto běžné - šupiny se ohnou při stočení hadího těla a čím je had mohutnější, tím víc takových zlomů. Během pár dní to nepůjde poznat.

Jinak v 1/3 terária by mělo být nad 30 - 33°C, ve zbytku méně. Tmavky obecně preferují teplotu kolem 28°C. Rosil bych klidně denně pokud se nedaří udržet optimální vlhkost.

Zdravím, taky mám doma tmavku a bohužel jsem se teď o ni nemohl 7 týdnů starat a nechal jsem ji na starost tatíkovi. On samozřejmě zapomíná rosit, takže mívá dost sucho... po břiše má jakoby odstáté šupiny a v mezerách prach z piniové kůry... když na ni sáhnu tak do protisměru strašně snadno odstávaj šupiny po přjetí ruky... mám z toho celkem strach, protože teď když jsem si ji vyndal tak mám pocit, že má měkký břicho... díky za radu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru